GRAD BIJELjINA: APRIL - MJESEC ČISTOĆE :: Semberija INFO ::

 

GRAD BIJELjINA: APRIL - MJESEC ČISTOĆE


Tradicionalna akcija “April – mjesec čistoće”, biće realizovana i ove godine, a veliko proljećnje spremanje Semberije, počeće 1. aprila. Šef  kabineta gradonačelnika Mladen Arsenović najavio je obiman program aktivnosti i pozvao sve zainteresovane da se uključe u akciju koja doprinosi ne samo ljepšem izgledu Semberije, nego i očuvanju životne sredine.



- Sadnjom drveća u Gradskom parku 1. aprila, tradicionalno počinju aktivnosti povodom „Aprila-mjeseca čistoće“, a to će učiniti gradonačelnik predstavnici Odjeljenja komunalne policije. U subotu, 2. aprila, planirano je čišćenje putnog pravca Bijeljina-Batković i Bijeljina Amajlije , 6. aprila, planiraano je uređenje parka na uglu Ulice Knez Ivo od Semberije i Jovana Dučića, 14. aprila je u Gradskom parku planiran dječiji program na temu ekologije, a 17. aprila  slijedi čišćenje lovišta Gornji Zagoni i Ljeljenča. Čišćenje  lokaliteta Starača, planirano je za 20. april,a obilježavanje Dana planete Zemlje 21. aprila, održaće se na Trgu kralja Petra prvog Karađorđevića. U subotu, 23. aprila, planirano je održavanje dječije trke  u Gradskom parku, a 30. aprila je završnica akcije i čišćenje lokaliteta „Španska ada““, rekao je Arsenović i najvio i planirane višednevne aktivnosti.

- Od 4. do 8. aprila održaće se ekološka nedjelja, od 11. do 21. aprila pranje gradskih ulica, od 11. do 15. aprila edukacija učenika o značaju ekologije i sadnji drveća i cvijeća, odvoženje kabastog otpada vršiće se od 15. do 30. aprila, u dane redovnog odvoza otpada, te čišćenje kanala i obala, obilaznica oko grada, čišćenje grobalja po mjesnim zajednicama“, najavio je Arsenović i dodao da sve planirane aktivnosti, ukoliko bi došlo do pogoršanja vremenskih prilika, neće biti otkazane nego pomjerene. Ispred Komunalne policije, Milenko Vidaković je pojasnio da je evidentirano  40 divljih deponija, od kojih 35 većih i pet manjih.

- Moram istaći da smo prošle godine očistili 17 divljih deponija i potom izvršili ograđivanje, što je svakako dalo rezultate i tako ćemo i nastaviti. Takođe, evidentirali smo i 130 napuštenih objekata i dvorišta, od čega smo sa 70 vlasnika uspjeli stupiti u kontakt i preduzeti aktivnosti, a nastavljamo sa pronalaženjem i ostalih“, rekao je Vidaković. Na konferenciji za novinare, rečeno je da je u ovogodišnju akciju uključeno mnogo udruženja, ustanova i institucija, a poziv je upućen i svim građanima koji žele da daju svoj doprinos da Semberija bude još ljepša.

Semberija info - O. Stjepanović