Policijska uprava Bijeljina: Dan otvorenih vrata za najmlađe sugrađane :: Semberija INFO ::

 

Policijska uprava Bijeljina: Dan otvorenih vrata za najmlađe sugrađane


Povodom obilježavanja 30 godina postojanja Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, PU Bijeljina danas je otvorila svoja vrata  najmlađim sugrađanima. Tom prilikom najmlađi su mogli da se upoznaju sa policijskom opremom, vozilima, radom dežurne službe, ali i prostorijama za idavanje ličnih dokumenata.



Duško Vasiljević, komandir Policijske stanice 1, rekao je da im je zadovoljstvo da ugoste najmlađe sugrađane i da im približe njihov posao.
- Mnogo nam je važno da im približimo naš posao i da ga bolje razumiju. Važno je da se najmlađi sugrađani upoznaju sa dijelom naših poslova, ali i da približimo naš rad i naše poslovne zadatke građanima, kako bi imali bolju saradnju i podršku za naše obavljanje zadataka“, istakao je komandir Vasiljević.



Učenici šestog razreda Osnovne škole „Knez Ivo od Semberije“, Nikola Lekić, Milena Perić, Ana Stanišić i Lena Rakić rekli  su da je policija veoma bitna za grad, ali i ostale gradove, za bezbjednost, da se svi osjećaju slobodno i sigurno, da policija štiti od lopova i krađe. Takođe su kazali da se policija  brine o djeci koja idu u školu, naročito pri prelasku ulice, ako ih roditelji ne prate u školu.


Semberija info