OBILjEŽAVANjE 30 GODINA POSTOJANjA I RADA MINISTARSTVA UNUTRAŠNjIH POSLOVA RS :: Semberija INFO ::

 

OBILjEŽAVANjE 30 GODINA POSTOJANjA I RADA MINISTARSTVA UNUTRAŠNjIH POSLOVA RS


Od otvorenih vrata do izložbe

Povodom obilježavanja jubileja, 30 godina postojanja i rada Ministrastva unutrašnjih poslova Republike Srpske,  Policijska uprava Bijeljina realizovaće niz aktivnosti na promociji ministarstva'', rekao je Stjepan Terzić, načelnik Policijske uprave Bijeljina.


-Jedan od njih bio je taktičko - tehnički zbor, koji je održan na Gradskom trgu u Bijeljini. Dan otvorenih vrata predviđen je za 28. mart i tom prilikom u našim prostorijama planiramo da ugostimo najmlađe sugrađane, da ih kroz obilazak dijela naših organizacionih jedinica upoznamo sa policijskom profesijom, a zatim 29. marta planiramo da u našim prostorijama ugostimo naše penzionisane kolege i da im na taj načim odamo poštovanje za doprinos i ugled u radu Ministarstva unutrašnjih poslova koji su dali u toku svoga radnog vijeka“, rekao je Terzić.
On je dodao da će 30. i 31. marta u saradnji sa Domom zdravlja i Bolnicom Bijeljina, organizovati aktivnost dobrovoljnog darivanja krvi s ciljem da zdravstvenim ustanovama omoguće dovoljne zalihe ovo dragocjene tečnosti. Prvog aprila planirano je da se ispred Spomen –obilježja, ispred zgrade Policijske uprave Bijeljina, održi parastos i polaganje vijenaca poginulim pripradnicima Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.
U periodu od 15. do 18. aprila, Policijska uprava Bijeljina učestvovaće na sportskom takmičenju „Policijada 2022“, a početkom maja, u saradnji sa Ministarstvom odbrane Srbije i Gradskom upravom Grada Bijeljina, u gradskom muzeju organizovati izložbu eksponata pod nazivom „Vožd Karađorđe, otac nacije“.