DANI KOMEDIJE U BIJELjINI :: Semberija INFO ::

 

DANI KOMEDIJE U BIJELjINI


Večeras ,,Bitanga u boji’’

Prema programu ovogodišnjih ,,Dana komedije’’, večerasjih ,,Dana komedije’’, večera je na repertoaru komedija ,,Bitanga u boji’’ koju izvode glumci Agencije ,,Scena’’ iz Beograda.

Ovaj pozorišni komad napisao je Vanja Bulić, dobitnik nagrade „Radoje Domanović“ za 2020 godinu, a režirala je Tea Puharić. Izuzetnu glumačku ekipu čine Miloš Djordjević, Maja Šarac, Milan Čučilović i Tijana Upčev. Producent Agencija ,,Scena’’.   

U komediji ugledni tajkun, koji ulaskom u kulturu pere svoju biografiju, angažuje dva glumca i dvije glumice da pripreme pozorišni komad po svojoj želji i da to bude prva predstava u pozorištu koje će on finansirati. U radu na novoj predstavi, glumačku ekipu opterećuju medjusobne razmirice, sputane i nesputane strasti, trka za preživljavanjem, neostvarene ambicije.

Opredeljuju se da u sadašnje vrijeme presele „Gospodju ministarku“, „Romea i Juliju“ i „Koštanu“. Tada cijela priča prersasta u urnebesnu komediju u kojoj će gledaoci prepoznati sve ono što svakodnevno preživljavaju, čitaju u novinama ili gledaju na televiziji, pa će se na kraju predstave iskreno upitati: Da li je sve ovo zaslužilo smijeh ili neka druga osjećanja?

Dakle, bijeljinska publika će i večaras, vjerovatno, imati priliku da uživa u nastupu beograskih glumaca u bijeljinskom Centru za kulturu.