SKUPŠTINA GRADA BIJELjINA 13. APRILA :: Semberija INFO ::

 

SKUPŠTINA GRADA BIJELjINA 13. APRILA


Sjednica Skupštine grada održaće se 13. aprila, a na dnevnom redu će se naći 37 tačaka, dogovoreno je na međustranačkom sastanku. Predsjednik Skupštine grada Aleksandar Đurđević je rekao je da materijal koji će se naći pred odbornici, veoma obiman.

-U pitanju je oko 1. 000 strana materijala, a imamo veliki broj značajnih tačaka dnevnog reda, među kojima je izvještaj o radu gradonačelnika, potom izvještaje o radu i planom rada šest ustanova i preduzeća, 11 različitih odluka o prosječnoj građevinskoj cijeni kvadratnog metra korisne površine, visine naknade za troškove uređenja gradskog građevinskog zemljišta, utvrđivanje prosječnih cijena radova komunalne i druge javne infrastrukture, odluka o podsticaju poljoprivrednoj proizvodnji, dva regulaciona plana Dašnica 1 i Gvozdević, te još devet različitih planova i programa“, rekao je Đuđrević i podsjetio da se trenutno na teritoriji grada provode izbori za savjete mjesnih zajednica, gdje su svi politički subjekti koji čine Skupštinu grada maksimalno angažovani.


-Sjednicu ćemo održati ubrzo po okončanju izbora za savjete mjesnih zajednica, a očekujem da će odbornici, kao i do sada biti korektni i konstruktivni“, rekao je Đurđević. Savjetnik gradonačelnika Radiša Petrović, potvrdio je da je dnevni red za dvanaestu redovnu sjednicu Skupštine grada obiman i naglasio da je u pitanju značajan broj odluka, koje očekuje da će biti usvojene, u interesu svih građana Bijeljine. On je takođe izrazio očekivanje da će sjednica biti konstruktivna i da će proteći u korektnoj atmosferi.

Semberija info