SVJETSKI DAN VODA: OKRUGLI STO U GIMNAZIJI :: Semberija INFO ::

 

SVJETSKI DAN VODA: OKRUGLI STO U GIMNAZIJI


Povodom 22. marta, Svjetskog dana voda JP „Vode Srpske“  i JU Gimnazija „Filip Višnjić“ organizivali su okrugli sto kako bi uče(s)nicima skrenuli pažnju na značaj očuvanja voda kao osnove cjelokupnog ekosistema planete. Svake godine na ovaj dan, javnost se nastoji podsjetiti na jedan od segmenata ovog važnog resursa. Ove godine Svjetski dan voda se obilježava pod sloganom „Učinimo nevidljivo vidljivim“ gdje se u prvi plan ističe važnost i imperativ očuvanja podzemnih voda.

-Kao institucija koja je nadležna za integralno upravljanje vodama na teritoriji Republike, JP „Vode Srpske“ svake godine na različite načine obilježava ovaj dan. Danas, zajedno sa nastavnim osobljem bijeljinske Gimnazije želimo da ove mlade ljude upoznamo sa značajem i problemima koji se tiču podzemnih voda“, rekao je Miroslav Milovanović, direktor JP „Vode Srpske“.



Na okruglom stolu su, pored učenika Gimnazije „Filip Višnjić“ učestvovali gimnazijalci i njihovi profesori iz Banjaluke i Prnjavora. Neka od pitanja koja su učenici pripremili za nadležne iz JU „Vode Srpske“ ticala su se načina kako mladi mogu sprečavati zagađivanje podzemnih voda i kako u tom smislu mogu uticati na starije.

Semberija info