POTPISAN UGOVOR O SUBVENCIONISANjU PREVOZA UČENIKA :: Semberija INFO ::

 

POTPISAN UGOVOR O SUBVENCIONISANjU PREVOZA UČENIKA


Gradonačelnik Ljubiša Petrović, potpisao je ugovor o subvencionisanju prevoza učenika potpisan je sa šest prevoznika. U ime prevoznika, Gradskoj upravi se  zahvalio Milan Čuturić, jer, kako je rekao, na ovaj način im pomažu da ublaže problem koje je izazvalo poskupljenje goriva.

-Prevozimo oko 1. 000 učenika osnovnih škola, a subvencije iznose 25 KM po učeniku. Cijene goriva su visoke i ova ssubvencija nam je veoma znaačajna”, rekao je Čuturić. Gradonačelnik Ljubiša Petrović je podsjetio da je potpisivanjem ugovora. riješeno subvencionisanje za ovu kalendarsku godinu.

-Ovim potpisivanjem ugovora obuhvaćeno je drugo polugodište ove godine i prvo polugodište naredne školske godine. Subvencijom je obuhvaćeno oko 1. 000 učenika osnovnih škola, a predviđena budžetska sredstva iznose 220. 000 KM”, rekao je Petrović i dodao da su pored potpisivanja ugovora, razgovarali o postojanju i funkcionalnosti javnog prevoza u Bijeljini.

-Upoznali smo naše prevoznike o izradi studije izvodljivosti javnog gradskog saobraćaja, od koje očekujemo detalje koji će doprinijeti da se se otklone manjkavosti i zadovolje potrebe naših građana”, rekao je Petrović.

Semberija info