TRI DECENIJE MINISTARSTVA UNUTRAŠNjIH POSLOVA SRPSKE (FOTO) :: Semberija INFO ::

 

TRI DECENIJE MINISTARSTVA UNUTRAŠNjIH POSLOVA SRPSKE (FOTO)


Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač prisustvovao je taktičko-tehničkom zboru MUP-a i koncertu Policijskog orkestra na Trgu kralja Petra Prvog Karađorđevića u Bijeljini, u okviru programa obilježavanja Dana policije Srpske i 30 godina Ministarstva unutrašnjih poslova. Na zboru su prikazana sredstva, oprema i naoružanje policijskih službenika MUP-a, Specijalne antiterorističke jedinice, Žandarmerije i redovne policije.

-Ovo je još jedan u nizu organizovanih taktičko-tehničkih zborova koje MUP organizuje povodom značajnog jubileja, kako bismo našim građanima pokazali sve ono čime raspolaže policija Republike Srpske. Imamo sofisticiranu opremu koju MUP koristi u svakodnevnim, ali i specijaalnim zadacima da bi mogli da održavamo bezbjednost u RS koja je na visokom nivou“, rekao je ministar unutrašnjih poslova Dragan Lukač.



On je naglasio da RS raspolaže, na prvom mjestu, ljudskim resursima, a potom opremom i svim onim što je potrebno da bi policija radila svoj posao u skladu sa zakonom i odgovorila svim zadacima.

-Radimo konstasntno na unaređenju svih kapaciteta MUP-a, naročito smo usmjereni na školovanje mladih kadrova. U proteklih osam godina, 2.000 mladih policajaca je zasnovalo radni odnos, a takođe intenzivno radimo na obukama u Centru za obuku u Zalužanima. MUP RS nastavlja sa ovom aktivnostima, jer bezbijednost naših građana nam je najbitinija“, rekao je Lukač.

Načelnik PU Bijeljina Stjepan Terzić izrazio je zadovoljstvo što je PU Bijeljina domaćin jednog od taktičko-tehničkog zbora, gdje su izložili dio opreme kojim raspolaže MUP RS.



-Ministarstvo unutrašnjih poslova konstantno ulaže u školovanje i obuku mladih kadrova, a intenzivne su i obuke pripadnika MUP-a kako u Centru za obuku, tako i na prostoru PU Bijeljina, čime stvaramo preduslove da nivo bezbjednosti građana bude na još višem nivou“, rekao je Terzić.

Gradonačelnik Ljubiša Petrović zahvalio se ministru Draganu Lukaču na posjeti Bijeljini, kao i svim pripadnicima Policijske uprave na organizovanju zboru, povodom 30 godina postojanja i rada MUP RS.



-Saradnja grada Bijeljina sa MUP RS, samim tim i PU Bijeljina čini jednu neraskidivu vezu jer bezbjednost i sigurnost naših građana su nam svima u interesu“, rekao je Petrović.

On je dodao da je zbor prilika da građani vide sa čim raspolaže MUP, da vidi pripadnike MUP-a koji se brinu o miru i bezbjednosti građana.

Semberija info