GRADSKO ZANATSKO-PREDUZETNIČKO UDRUŽENjE “PREDUZETNIK” PROSLAVILO SPASOVDAN :: Semberija INFO ::

 

GRADSKO ZANATSKO-PREDUZETNIČKO UDRUŽENjE “PREDUZETNIK” PROSLAVILO SPASOVDAN


Gradsko zanatsko-preduzetničko udruženje “Preduzetnik”, uz prisustvo mnogobrojnih gostiju, proslavilo je Krsnu slavu-Vaznesenje Gospodnje, Spasovdan. Kum slave Udruženja, gradonačelnik Mićo Mićić je, čestitajući slavu, istakao značaj udruženja za Bijeljinu i obećao nastavak podrške Gradske uprave malim privrednicima.

-Preduzetmik je jedno od najbitnijih udruženja koje okuplja 1.850 malih privrednika, zapošljavaju više od 3. 500 građana i njeguju tradiciju već 111 godina. Njihov značaj se očituje u kreiranju privrednog ambijenta grada, što svakako podržavamo, a to smo do sada učinili kroz ukidanje komunalnih taksi zanatlijama koji se bave starim zanatima i nastojimo

Da im pomognemo preko Agencije za mala i srednja preduzeća,”rekao je Mićić. Domaćin slave, Milorad Stević, izvršni direktor Udruženja, istakao je da se Udruženje, uprkos teškom vremenu, neumorno zalaže za bolji položaj zanatsko-preduzetničke djelatnosti na području grada. On je naglasio da imaju uspješnu saradnju sa Gradskom upravom, sa gradonačelnikom Mićićem i svim odjeljenjima. Takođe, nedavno su imali konkretne razgovore u resornom ministrstvu po pitanju rješavanja visokih fiskalnih obaveza, parafiskalnih nameta, lošeg rada inspekcijskih organa i nedostatka subvencija i olakšica.

-Očekujemo da će se do kraja godine doći do  rješavanja većine ovih problema. Zanatska zanimanja su budućnost i mi ćemo zajedno sa nadležnim raditi na tom planu, rekao je Stević čestitajući slavu članovima “Preduzetnika”.