RADNIK PODBACIO U DERBIJU ZAČELjA PREMIJER LIGE BiH :: Semberija INFO ::

 

RADNIK PODBACIO U DERBIJU ZAČELjA PREMIJER LIGE BiH


FK „Radnik“ i FK „Rudar“ iz Prijedora podijelili su bodove u susretu 22. kola M:tel Premijer lige BiH. Meč je igran na veoma lošem travnjaku a završen je bez postignutih golova. Ovakvim rezultatom nijedna ekipa ne može biti zadovoljna. Prvo poluvrijeme proteklo je u nastojanjima domaćih da dođu do gola Šćekića. Međutim, većinu tih pokušaja odbrana Prijedorčana je neutralisala na dvadesetak metara od svog gola.

Radnik je prvu pravu priliku za pogodak imao u 22. minutu kada je Predrag Ristanović nakon izvedenog kornera sa lijeve strane šutirao glavom iz neposredne blizine ali je golman Prijedorčana bio na visini zadatka. Gosti su uzvratili pet minuta kasnije, kada Danilo Marmat nije iskoristio nepažnju golmana Radnika međutim, odbrana Radnika se brzo konsolidovala i otklonila opasnost od svog gola.

U drugom poluvremenu Radnik je ušao nešto agresivnije u igru, ali su svi njihovi pokušaji ostali bezuspješni. Najbolju priliku na utakmici Prijedorčani nisu iskoristili u 63. minutu kada je najbolji igrač Rudara Nikola Mandić u kontranapadu pretrčao polovinu terena po desnoj strani da bi pred šesnaestercem Radnika asistirao Demiru Jakupoviću koji je, u punom trku iz povoljne pozicije šutirao preko gola Radnika.

FK „Rudar“ je od 74. minuta igrao sa igračem manje pošto je drugi žuti, crveni karton zaradio Predrag Zekanović. Radnik je potom vršio pritisak na gol gostiju kako bi došao do šanse za postizanje pogotka ali je odbrana Prijedorčana sve napade sa lakoćom rješavala, te zasluženo nosi bod iz Bijeljine.



I sa igračem više FK „Radnik“ nije pokazao nikakvu krativnost a oko 500 gledalaca na tribinama ostalo je uskraćeno za kvalitetnu fudbalsku predstavu.
 
FK „Radnik“: Muminović, Sušić (od 67. min Šarić), Popara (od 46. min Blagojević, od 89. min Todorov), Vasić, Urošević, Ristanović, Živković, Đorić, Pantelić, Šubert, Hasukić (od 46. min Motika).

FK „Rudar“: Šćekić, Pekija, Pavlović (od 50. min Danilović), Mandić (od 85. min Sadiku), Sajak, Hodžić (od 50. min Burazor), Amoa (od 70. min Knežević), Zekanović, Jakupović, Marmat (od 70. min Kulenović), Redžić.
 
Odigranim utakmicama 22. kola M:tel Premijer lige BiH završene su 2/3 šampionata. Na osnovu pozicija koje su klubovi ostvarili na tabeli u dosadašnjem dijelu prvenstva utvrđen je raspored odigravanja preostalih 11 kola. Od 11 utakmica FK „Radnik“ će na Gradskom stadionu u Bijeljini igrati pet, protiv FK „Sloboda“, FK“Velež“ i protiv sve tri ekipe koje se bore za opstanak u Premijer ligi BiH, FK „Posušje“ (28. kolo), FK „Leotar“ (30. kolo) i FK „Rudar“ (32. kolo).

Pitanje je, da li bijeljinskim Plavim sa ovakvom igrom, domaći teren uopšte može pomoći?

Semberija info