PREDAVANjE NA TEMU „ALTERNATIVNO LIJEČENjE KARCINOMA I TEŠKIH OBOLjENjA“ (FOTO) :: Semberija INFO ::

 

PREDAVANjE NA TEMU „ALTERNATIVNO LIJEČENjE KARCINOMA I TEŠKIH OBOLjENjA“ (FOTO)


Sala Centra za kulturu „Semberija“ Bijeljina večeras je bila premala da primi sve zainteresovane za predavanje dr Branimira Nestorovića na temu „Alternativno liječenje karcinoma i teških oboljenja“.

Doktor Branimir Nestorović rekao je,  da kada imate lično iskustvo, vidite da nije dovoljno to, što piše u knjigama.

 -Ja sam klasičan doktor, odnosno klasično obrazovan,koji je dugo godina radio onako, kako je to pisalo u knjigama. Ovim sam počeo da se bavim iz raznih, ali i ličnih razloga, da bih znao šta da radim ako se ja razbolim ili neko od familije. Kada se zagrebe malo ispod površine, ima jako mnogo toga, što može da uradi svako za sebe, više u prevenciji i u početnim stadijumima, jer su uznapredovali oblici jako teški za lečenje. Karcinom je jako inteligentna bolest, bolest koja se prilagođava našem organizmu, čak i koristi naše ćelije protiv nas, jako podmukla bolest“, reko je dr Nestorović.



On je dodao da se njegove terapije ne kose sa klasičnom medicinskom terapijom i da su neke terapije jednostavne, a da su neke malo komplikovanije i da se karcinom se smatra kao genetska bolest sa nagomilavanjem velikog broja mutacija tokom vremena, ali je on klasična metabolička bolest, zbog pogrešne ishrane i načina života. 

-Metode protiv karcinoma su praktično da se suzbije ono što izaziva karcinom a to je gojaznost, nekretanje, duvan i ostale loše navike koje radimo protiv svog organizma. Najvažnije je da ne nastane ta prva maligna ćelija“, istakao je dr Nestorović.

-Kod karcinoma koji su danas česti, kao što je rak dojke, pluća i debelo crijevo postoji jedan fenomen o kome se malo priča. Sa momentom započinjanja hemoterapije nastaju metastaze, jer tumorske ćelije beže od leka i to na nezgodna mesta kao što su kosti, centralni nervni sistem, gde citostatici ne dospevaju. Pacijenti umiru od metastaza, a ne od primarnog tumora“, rekao je dr Branimir Nestorović.

Nestorović je dodao da  je svakog pacijenta koji je došao kod njega posavjetovao da ne prekidaju klasičnu terapiju, ali da trebaju da promjene način ishrane, jer se tumor hrani šećerom i da se kod svih malignih tumora moraju iz ishrane izbaciti ugljeni hidrati i šećer u potpunosti.



Igor Bešlić, direktor Centra za kulturu „Semberija“ Bijeljina, zahvalio se  dr Nestoroviću na dolasku.

-Velika je zainteresovanost bila za večerašnji događaj i zbog kapaciteta sale veliki broj nije mogao prisustvovati. Nadam se da će nas dr Nestorović obradovati još jednim prisustvom, da svi naši sugrađani mogu poslušati predavanje u nekom narednom periodu“, rekao je Bešlić.

Večeras je dr Nestorović govorio, između ostalog, i o liječenju talasima, svjetlošću...

Semberija info