SKUPŠTINA GRADA: VODOVOD DOBIO GARANCIJU ZA KREDIT :: Semberija INFO ::

 

SKUPŠTINA GRADA: VODOVOD DOBIO GARANCIJU ZA KREDIT


Odbornici Skupštine grada, donijeli su odluku o davanju garancija za kreditno zaduženje preduzeća „Vodovod i kanalizacija“ ( 5,1 miliona KM, od  čega se na glavnicu odnosi 3 miliona i 100 hiljada KM,  na kamatu milion i 262 hiljade KM, a ostale troškove 38.000 KM. Navedena sredstva preduzeće će koristiti za refinansiranje postojećih finansijskih obaveza, u skladu sa projekcijom mjesečnog priliva i odliva novca, sa planom obezbjeđenja nedostajućih sredstava.). Na vanrednoj sjednici, ovo je bila jedina tačka dnevnog reda, a predsjednik Skupštine Aleksandar Đurđević je podsjetio da je ova tačka bila na dnevnom redu nedavno održane redovne sjednice i da je vraćena na doradu.


-U prijedogu odluke koji je dorađen, konkretno je navedeno za šta će biti utrošen kredit i kao predsjednik Skupštine želim da se zahvalim odbornicima što odluka o garanciji nije išla u političkom pravcu. Svi smo bili konstruktivni i korektni jedni prema drugima, jer svima nam je stalo da preduzeće funkcioniše kako treba. Na prijedlog odbornika PDP-a Slaviše Markovića usvojili smo i zaključak da za narednu sjednicu Skupštine grada, gradonačelnik Ljubiša Petrović i v.d. direktora preduzeća „Vodovod i kanalizacija“ Dragiša Tanacković pripreme i prijedlog rješenja za pomoć preduzeću, kako bi radnici primili bar jednu platu. Moj prijedlog, odnosno amandman koji je takođe usvojen,  glasi da će odluka stupiti na snagu umjesto u roku od osam dana od objave u Službenom glasniku, na snagu stupiti narednog dana“, rekao je Đurđević. Gradonačelnik Ljubiša Petrović je pohvalio usvajanje odluke i naglasio da je donesena razumna i profesionalna odluka.

-Zahvalan sam na brzom sazivanju sjednice Skupštine, kao i na usvajanju odluke o davanju garancija za kreditno zaduženje preduzeća „Vodovod i kanalizacija“. Na sjednici je u prvom planu bio interes građana, funkcionisanje preduzeća i interes zaposlenih radnika i njihovih porodica. Ovo je prvi korak u rješavanju teške situacije u kojoj se preduzeće nalazi, a ovo je ujedno i prilika da apelujemo na nadležne institucije od kojih očekujemo da budu istrajni u provođenju istražnih radnji po osnovu krivičnih prijava, kako bi se utvrdilo gdje je odlazio novac iz preduzeća“, rekao je Petrović.

Semberija info