VELIKA POTRAŽNjA ZA SEMBERSKIM BRAŠNOM :: Semberija INFO ::

 

VELIKA POTRAŽNjA ZA SEMBERSKIM BRAŠNOM


Ukrajinska kriza, inflacija, česta poskupljenja goriva i strateških prehrambenih artikala na domaćem tržištu, uslovili su i pojačanu potražnju za semberskim brašnom. Mlinari kažu da je interesovanje kupaca ogromno, ali da na zalihama imaju dovoljno brašna i pšenice do naredne žetve.

Čedomir Pavlović, direktor Mlinsko – prerađivačkog preduzeća “Mlin Pavlović” iz Crnjelova za ,,Semberija info’’ kaže da brašna u ovom mlinu ima dovoljno, iako je interesovanje kupaca veće nego u ranijem periodu.

“Nešto slično se dešavalo na početku pandemije virusa korona, ali su kupci ubrzo shvatili da brašna ima dovoljno i da je nepotrebno gomilanje kućnih zaliha. Brašno treba čuvati u suvim prostorijama, a većina ljudi nemaju adekvatne uslove za skladištenje većih količina brašna u svojim stanovima ili kućama. Mi imamo dovoljno brašna i pšenice do nove žetve, tako da potrošači ne treba da brinu  o tome”, ističe Pavlović.

Nenad Pajić, koji s bratom Mladenom vodi poslovanje u Mlinsko - prerađivačkom preduzeću “BN - Dukat” iz Brodca, kaže da trenutno nemaju brašna na zalihama, ali imaju zalihe pšenice.



“Izuzetno je velika potražnja za brašnom, pogotovu od kupaca iz centralne BiH. Kao i na početku pandemije virusa korona, sada nam se javljaju neki novi kupci s kojima do sada nismo sarađivali. Ukoliko bismo izašli u susret svim tim novim kupcima, onda bismo bili nepravedni prema našim starim mušterijama, tako da i tome moramo voditi računa”, kaže za portal ,,Semberija info’’ Nenad Pajić.

Semberija info