SASTANAK UPRAVE VODOVODA I PREDSJEDNIKA SKUPŠTINE :: Semberija INFO ::

 

SASTANAK UPRAVE VODOVODA I PREDSJEDNIKA SKUPŠTINE


Nakon što su tokom jučerašnjeg dana gradonačelnik Grada Bijeljina i najodgovorniji iz AD „Vodovod i kanalizacija“ Bijeljina upoznali javnost sa trenutnom nezavidnom situacijom u kojoj se nalazi ovo preduzeće jutros je u prostorijama Gradske uprave Grada Bijeljina održan sastanak predsjednika Skupštine Grada Bijeljina, Aleksandra Đurđevića sa upravom i sindikatom AD „Vodovod i kanalizacija“. Nakon sastanka samo je predsjednik Skupštine bio raspoložen za razgovor sa medijima.

-Prethodnih dana u fokusu je bila skupštinska odluka koja se ticala Prijedloga Odluke o garanciji za kreditno zaduženje AD „Vodovod i kanalizacija“ Bijeljina gdje je Skupština Grada vratila taj Prijedlog na doradu. Na jutrošnjem sastanku sa upravom ovog javnog preduzeća, obrazložio sam postupanje odbornika u Skupštini jer konkretni prijedlog nije bio prihvatljiv iz razloga nepreciznosti samog prijedloga. Od Skupštine Grada Bijeljina je traženo da bude garant za kredit u iznosu od 5,1 milion konvertibilnih maraka a da nigdje nije konkretno navedeno na koji način će se ta sredstva utrošiti, sa kojom namjenom, po kom planu, koje mjere uprava AD „Vodovod i kanalizacija“ planira preduzeti... Želim da naglasim da Odluka o davanju garancije za kreditno zaduženje nije odbijena nego vraćena na doradu. Skupštinska većina je dokazala svoju opredijeljenost ka zaštiti interesa građana i time što smo u prethodnoj godini podržali i usvojili 94% prijedloga gradonačelnika Grada Bijeljina“, rekao je Aleksandar Đurđević, predsjednik Skupštine Grada Bijeljina.

Istakao je da nema smetnji da se u najkraćem roku sazove vanredno zasjedanje Skupštine Grada na kojoj bi ponovo bilo raspravljano o ovoj temi, uz uslov da se dostavi dorađena verzija Prijedloga Odluke o kreditnom zaduženju AD „Vodovod i kanalizacija“ Bijeljina.

-Želim istaći još jedan detalj koji građani i zaposleni u AD „Vodovod i kanalizacija“ trebaju znati. Skupština Grada je trebala donijeti Odluku o davanju kreditne garancije. To je jedna odluka. Nakon toga, tek kada se usvoji ta odluka, slijedi proces javne nabavke koji će trajati dva, tri ili čak četiri mjeseca za realizaciju te javne nabavke i da se potrebna finansijska sredstva nađu na računu ovog javnog preduzeća“, rekao je Đurđević i potcrtao opredjeljenost gradskog parlamenta ka konstruktivnom ponašanju prema javnim preduzećima i javnim dobrima.

Stanje u AD „Vodovod i kanalizacija“ je kulminiralo blokiranjem računa preduzeća od strane Poreske uprave RS zbog nagomilanih dugova. Na sastanku je bilo govora o modalitetima rješavanja ovog, ključnog problema.

Semberija info