JU DJEČIJI VRTIĆ „ČIKA JOVA ZMAJ“ BIJELjINA :: Semberija INFO ::

 

JU DJEČIJI VRTIĆ „ČIKA JOVA ZMAJ“ BIJELjINA


Danas počinje realizacija Programa za djecu u godini pred polazak u školu

Ove godine u Program će biti uključeno 202 djece, a Program će biti realizovan u devet vespitnih grupa u četiri objekta Dječijeg vrtića „Čika Jova Zmaj“ na području grada Bijeljina. Program će biti realizovan svakog radnog dana u trajanju po tri sata, u periodu od prvog  marta do 31. maja 2022. godine.

Direktor Dječijeg vrtića „Čika Jova Zmaj“, Slaviša Vujanović za „Semberija info“ rekao je da je ovaj Program besplatan, ali i da nije obavezan.


-Od 2011. do 2019. godine Ministarstvo prosvjete i kulture je organizovalo ovaj program i određivalo broj djece koji će ga pohađati, odnosno broj grupa koje bi bile organizovane, a od 2019. godine sva djeca koja se prijave mogu ga pohađati. U 2020. godini program je realizovan samo jednu sedmicu zbog pojave virusa korona, a 2021. nije bio organizovan. Sredstva za plate vaspitačima obezbjeđuje Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske, a troškove održavanja objekta snosi Vrtić, odnosno Grad Bijeljina“, kazao je Vujanović.

Ovaj Program prvenstveno je namijenjen djeci koja nisu bila obuhvaćena institucionalnim predškolskim vaspitanjem i obrazovanjem, a cilj programa je socijalizacija, osamostaljivanje, sticanje samopouzdanja kod djece, ali i radnih navika, kao i ovladavanje drugim vještinama koje su potrebne za polazak u školu.

Semberija info