PEDAGOŠKI FAKULTET BIJELjINA I AGENCIJA ZA OBRAZOVANjE NTC EDU NOVI SAD :: Semberija INFO ::

 

PEDAGOŠKI FAKULTET BIJELjINA I AGENCIJA ZA OBRAZOVANjE NTC EDU NOVI SAD


Potpisan sporazum o saradnji
Danas je u zgradi Centra za visoko obrazovanje u Bijeljini potpisan sporazum o saradnji između Pedagoškog fakulteta  Univerziteta u Istočnom Sarajevu i Agencije za obrazovanje NTC EDU iz Novog Sada.
Dekan Pedagoškog fakulteta u Bijeljini Dalibor Stević, rekao je da je potpisivanjem ovog ugovora napravljen jedan veliki korak.
-Dolaskom profesora Rajovića na naš naučni skup, intenzivirala se naša sardanja. Danas dogovaramo aktivnosti koje će uslijediti.  Pedagoški fakultet ovim potpisivanjem sporazuma može najaviti, da će već u aprilu ili maju ove godine u dogovoru sa profesorom Rajovićem, imati aktivnost, odnosno okupićemo talentovanu i darovitu djecu grada Bijeljina. U saradnji sa školama i predškolskim ustanovama imaćemo tromjesečne aktivnosti sa ovom djecom, ali i ostalom djecom, čiji roditelji žele da ih uključe u to“, istakao je Stević.



Dalibor Stević je dodao da imaju planove da uvedu u nastavu predmete iz neuro nauka koje profesor dr Ranko Rajović predaje i očekuju da će od oktobra ove godine oni biti uvedeni.
Sa Pedagoškog fakulteta najavili su da će imati još jedan oblik dodatnog usavršavanja ili specijalističkih studija, da bi se učitelji i vaspitači mogli dodatno edukovati i da metode koje promoviše profesor Ranko Rajović, sa svojim timom, dodatno savladaju i primjenjuju u svom radu.
Profesor Dr Ranko Rajović rekao je da mu je važno da su danas započeli zvaničnu saradnju.
-Meni je važno da sada na fakultetu obučemo buduće učitelje i vaspitače, da se buduće generacije spremamo za ovo. Dobro je što ćemo  u Bijeljini moći da radimo te nove metode sa decom, odnosno studenti će ih raditi. Da ih ovde praktično spremimo kako se radi sa decom. Ljudi misle da je ovo što mi radimo za darovitu decu, ali ovo ja za svu decu i za onu sa oštećenima u razvoju. Ovde ćemo pokušati sa darovitom decom, a oni kada ovo shvate oni to znanje vraćaju u učionicu i dobijamo najbolju vršnjačku edukaciju. “, istakao je dr Ranko Rajović.
 
Nakon potpisivanja sporazuma dr Ranko Rajović održao je predavanje.
Dr Ranko Rajović autor je NTC programa, specijalista interne medicine, magistar neurofiziologije i doktor sportskih nauka, takođe je saradnik UNICEF – a, osnivač Mense Srbije, inicijator i osnivač Mense Slovenije, BiH, CG, predsjednik Komiteta svjetske Mense za daroviti djecu i zaposlen na Pedagoškom fakultetu u Kopru, Slovenija.

Semberija info