U BIJELjINI NOVI CIKLUS SEMINARA :: Semberija INFO ::

 

U BIJELjINI NOVI CIKLUS SEMINARA


Razvojna agencija Republike Srpske organizuje od 22. do 25. februara u Bijeljini novi ciklus seminara na temu „Instrumenti za identifikaciju, pripremu i provođenje razvojnih projekata''. Seminaru prisustvuju 24 predstavnika gradske uprave Bijeljina, Razvojne agencije Grada Bijeljina, opština Ugljevik i Lopare, Agencije za razvoj malih i srednjih preduzeća opštine Ugljevik, kao i lokalnih institucija i organizacija sa područja Bijeljine, Ugljevika i Lopara.

Seminar pruža mogućnost da se, kroz rad u grupama, pripreme projektni prijedlozi prema pristupu logičke matrice koja predstavlja najrasprostranjeniju metodu koju primjenjuju međunarodne donatorske institucije. Nakon obuke, jedinice lokalne samouprave i institucije dobijaju osposobljen kadar koji u skladu sa potrebama može samostalno (ili u projektnom timu) da identifikuje i razvija projektne prijedloge prema fondovima Evropske unije i drugim donatorima u Bosni i Hercegovini.

Od 2015. godine do danas Razvojna agencija Republike Srpske organizovala je 27 obuka u kojima su učestvovale 54 jedinice lokalne samouprave, a obuku je uspješno završilo 487 polaznika.

Semberija info