PETROVIĆ: UMJESTO ŠTO KRITIKUJETE, PREDLOŽITE RJEŠENjE PROBLEMA :: Semberija INFO ::

 

PETROVIĆ: UMJESTO ŠTO KRITIKUJETE, PREDLOŽITE RJEŠENjE PROBLEMA


Foto
Kritike na račun Gradske uprave koje neosnovano iznose SNSD-ovi lokalni puleni, uoči današnje sjednice Skupštine Grada Bijeljina, u vezi sa odlukom o garanciji o kreditnom zaduženju preduzeća „Vodovod i kanalizacija“, očigledno su odsustvo zdravog razuma da se bijeljinski „Vodovod“ pokuša izbaviti iz dubioze i izvesti na „zelenu granu“. 
 
Tačno je da bi Grad Bijeljina trebalo da bude garant po kreditu ovom unazađenom preduzeću u iznosu od 5 miliona i  100 hiljada konvertibilnih maraka, od  čega se na glavnicu odnosi 3 miliona i 100 hiljada,  na kamatu milion i 262 hiljade, a ostale troškove 38.000 konvertibilnih maraka.
 
Navedena sredstva preduzeće bi koristilo za refinansiranje postojećih finansijskih obaveza, u skladu sa projekcijom mjesečnog priliva i odliva novca, sa planom obezbjeđenja nedostajućih sredstava. Tvrdnje samoproklamovanog eksperta za ekonomiju, predsjednika gradske Skupštine Aleksandra Đurđevića da je kredit nepovoljan, zlonamjerne su i bez ikakvog stručnog utemeljenja, jer od pravnika nije ni za očekivati  da poznaje poslovanje bankarskog sektora i uslove pod kojima se krediti mogu dobiti, naročito u ovako teškoj situaciji, kada je „Vodovod“ doveden na  rub opstanka, sa debelim minusom od preko 16 miliona  konvertibilnih maraka.
 
Umjesto što  izigravate ekonomistu, korisnije  bi bilo da bolje organizujete sjednice Gradske skupštine i redovno ih zakazujete, a ne da dolazimo na dvodnevne maratonske sjednice, kao što je današnja.
 
Još bolje  bi bilo da koristite svoje političke konekcije sa republičkom vlašću i provjerite šta je sa krivičnim prijavama koje su podnijete protiv bivšeg rukovodstva „Vodovoda“?!  Kada bi se kojim čudom konfiskovala njihova privatna multimilionska imovina, sigurno nam kredit ne bi ni bio potreban, a imali bismo i novac za krpljenje rupa na putevima, o kojima neumorno pričate. 
 
I Vaš lokalni stranački vođa iz sjene Miroslav Milovanović  bi trebalo da zna da je kredit od 5 miliona namijenjen za reprogram sramnih dugova koja je prethodno rukovodstvo“Vodovoda“ bezočno napravilo.
 
 Međutim, ne  smiju nas čuditi njegovi prizemni, neosnovani napadi, jer od veterinara koji se „razumije“ u poljoprivredu, vode, ekonomiju, ne bismo ni mogli očekivati više, naročito ako imamo u vidu činjenicu da SNSD podržava kadrove koji su „Vodovod“ opustošili i još ih i časti funkcionerskim foteljama u drugim preduzećima. Valjda zato da nastave gdje su stali. SNSD-ove lokalne „sveznalice“ trebalo bi da znaju i da je aktuelni direktor „Vodovoda“ na ovu poziciju došao nedavno i da nema čarobni štapić kojim bi preko noći doveo u red sve ono što su SNSD-ovi politički saveznici godinama uništavali. 
 
 Ako dežurni kritičari imaju bolje rješenje za „Vodovod“, mi bismo ga rado podržali, jer su bahatost i nezasitost  prethodnog rukovodstva   doveli u pitanje opstanak  preduzeća i snabdijevanje stanovništva osnovnim resursom za život. Ipak, nadam se da se pod plaštom ove halabuke ne skriva namjera potpunog potopa „Vodovoda“, iz kojeg  bi isplivale dvorske firme da po Bijeljini prodaju  flaširanu vodu.