ZAŠTITITI INTERESE POLjOPRIVREDNIH PROIZVOĐAČA :: Semberija INFO ::

 

ZAŠTITITI INTERESE POLjOPRIVREDNIH PROIZVOĐAČA


Odbornik DEMOS-a u Skupštini grada Bijeljina, Boban Jovičević, na današnjoj 11. po redu Skupštini grada postavio je odborničko pitanje koje glasi:

-Sa koliko obradivog i neobradivog poljoprivrednog zemljišta u vlastitoj svojini raspolaže Grad Bijeljina? Koliko se gradskog obradivog zemljišta koristi bez plaćenog zakupa i kada će Gradska uprava preko nadležnih odjeljenja raspisati transparentan javni konkurs ili poziv za raspodjelu poljoprivrednog zemljišta u skladu sa zakonskim procedurama? Ovo pitanje postavljam predstavnicima Odjeljenja za poljoprivredu Gradske uprave Grada Bijeljina, a odgovor zahtijevam u pisanoj formi“, rekao je Jovičević.

Pored ovog pitanja, Jovičević je podnio i  inicijativu Odjeljenju za poljoprivredu Gradske uprave Grada Bijeljina i Agrarnom fondu Grada  Bijeljina, a koja se odnosi na izradu seta mjera podrške poljoprivrednim proizvođačima na teritoriji Semberije koja je usvojena na današnjoj sjednici Skupštine.

-Podnosim inicijativu Odjeljenju za poljoprivredu Gradske uprave Grada Bijeljina da zajedno sa  Agrarnim fondom Grada  Bijeljina, izradi set mjera podrške poljoprivrednim proizvođačima na teritoriji Semberije koji su pogođeni višestruko povećanim cijenama inputa u poljoprivrednoj proizvodnji na način da se obezbijede dodatna finansijska sredstva na budžet od 1.700.000.00 KM predviđen za podsticaje u poljoprivredi, kako bi se stvorila mogućnost da se povećaju limiti  na poljoprivredne podsticaje koje Grad Bijeljina izdvaja preko resornog odjeljenja i Agrarnog fonda“, glasi inicijativa odbornika Jovičevića.

Semberija info