OSUMNjIČEN ZA PREVARU PUTEM FACEBOOKA :: Semberija INFO ::

 

OSUMNjIČEN ZA PREVARU PUTEM FACEBOOKA


Foto
N.A. iz Bratunca osumnjičen je za prevaru putem Facebook-a, odnosno da je korištenjem javno dostupnih fotografija i informacija kreirao lažni profil i naveo C.E. iz Zvornika, da uplati "X-bon”-ove koje je kasnije iskoristio u kladionici.

Naime protiv ove osobe inspektor za visokotehnološki kriminalitet Sektora kriminalističke policije Policijske uprave Zvornik podnio je izvještaj za prevaru Okružnom javnom tužilaštvu Bijeljina.
 
"N.A. iz Bratunca je 02. novembra 2021. godine putem društvene mreže Facebook, korištenjem javno dostupnih fotografija i informacija kreirao lažni profil na navedenoj društvenoj mreži, te dovelo u zabludu C.E. iz Zvornika, nakon čega ga je navelo da uplati X-bon-ove u vrijednosti od 400 KM, te je iste iskoristilo na elektronskoj platformi kladionice, a novac podiglo u poslovnici u Bratuncu", navodi se u saopštenju.

Policijska uprava Zvornik apeluje na sve građane da sa velikom dozom opreza koriste društvene mreže, kao i da ne ustupaju svoje lične podatke niti podatke o bankovnim karticama putem društvenih mreža.

(Nezavisne)