BOLNICA „SVETI VRAČEVI“: PRVI PUT URAĐENA OPERACIJA RASCJEPA NEPCA :: Semberija INFO ::

 

BOLNICA „SVETI VRAČEVI“: PRVI PUT URAĐENA OPERACIJA RASCJEPA NEPCA


Foto
Dječija hirurija u bijeljinskoj Bolnici sve više napreduje, a to potvrđuje i prvi put urađena operacija rascjepa nepca kod djeteta. Prema riječima dječijeg hirurga dr Mikajla Lazića, riječ je o dosta složenoj operaciji.

-Uvođenjem novih procedura, unapređujemo rad u oblasti dječije medicine, a danas smo sa profesorom dr Radojem Simićem uradili tri operacije“, rekao je dr Lazić. Direktor Instituta za majku i dijete u Beogradu, profesor dr Radoje Simić pohvalio je zalaganje menadžmenta Bolnice „Sveti vračevi“, da se u Bolnici vrše operativni  zahvati koji ovu zdravstvenu ustanovu svrstavaju u respektabilne, ne samo u Republici Srpskoj, nego i šire.

-Zadovoljstvo mi je reći da je ova zdravstvena ustanova na takvom nivou da pacijentima može da pruži ono što ne mogu ni mnogo veći centri od Bijeljine. Sve pohvale direktoru Zlatku Maksimoviću, dr Mikajlu Laziću, dr Neli Mitrović, dr Branka Dakić i td.,“rekao je prof. dr Simić i dodao da su sve tri operacije uspješne urađene, a da je rađeno timski i u izuzetno profesionalnoj atmosferi.

(Semberija info)