JAČA SARADNjA VRTIĆA I PEDAGOŠKOG FAKULTETA :: Semberija INFO ::

 

JAČA SARADNjA VRTIĆA I PEDAGOŠKOG FAKULTETA


Foto
Na Pedagoškom fakultetu u Bijeljini danas je upriličeno potpisivanje sporazuma o saradnji ovog fakulteta sa 20 predškolskih ustanova iz Bijeljine, Zvornika, Foče te jednom predškolskom ustanovom iz Crne Gore.

-Ovo su redovne aktivnosti našeg fakulteta koje zbog aktuelnog stanja sa pandemijom nismo uspjeli realizovati ranije. Danas potpisanim ugovorima sa predškolskim ustanovama pobliže ćemo definisati detalje koji se tiču obavljanja prakse naših studenata u ustanovama predškolskog vaspitanja i obrazovanja kao i još neke oblasti naše međusobne saradnje“, rekao je Dalibor Stević, dekan Pedagoškog fakulteta.

Potpisivanju je prisustvovao i direktor JU Dječiji vrtić „Čika Jova Zmaj“ koji nije krio zadovoljstvo kvalitetom dasadašnje saradnje ovog bijeljinskog vrtića i Pedagoškog fakulteta.

-Zajednički cilj svih nivoa vlasti mora biti povećanje obuhvata djece predškolskim vaspitanjem i obrazovanjem. U tom pravcu se kretala naša saradnja sa Pedagoškim fakultetom svih ovih godina. Na nivou Bijeljine broj djece koji idu u vrtiće je oko 33% što je, iako prednjačimo u Republici Srpskoj, nedovoljno ako pogledamo važnost ovog nivoa obrazovanja i vaspitanja za samo društvo. Ovim ugovorom smo našu saradnju dodatno formalizovali kako bismo nastavili dosadašnje pozitivne procese koji se tiču predškolskog vaspitanja i obrazovanja u našem gradu“, rakao je Slaviša Vujanović, direktor Dječijeg vrtića „Čika Jova Zmaj“.

(Semberija info)