OTVORENA IZLOŽBA IKONA „TVOJI OD TVOJIH“ MARIJE VUKOSAVLjEVIĆ :: Semberija INFO ::

 

OTVORENA IZLOŽBA IKONA „TVOJI OD TVOJIH“ MARIJE VUKOSAVLjEVIĆ


„Tvoji od Tvojih“,  naziv je izložbe ikona autorke Marije Vukosavljević, koja je večeras otvorena u  Muzeju „Semberija“ Bijeljina. Ova izložba za sve posjetioce biće otvorena do 18. marta, a ulaz je besplatan.

Marija Vukosavljević rekla je da su radovi koji su izloženi u Muzuju „Semberija“  nastali i roku od proteklih šest mjeseci i da su premijerno izloženi u Bijeljini.



-Osim ove dve ikone koje se nalaze na plakatu i pozivnici, ostale nigde nisu bile izložene i od večeras se mogu premijerno videti. Radovi su rađeni na recikliranom tekstilu tehnikom veza, kolaža i drugih, kombinovane su tehnike. Drugačiji je pristup rada, nego kod klasičnih ikona, ali svi kanoni su ispoštovani koji treba da se ispoštuju u ikonopisu. Bitno je da su likovi lepi, da imaju oreol, natpis koji je sveti,  jer su sve to istorijske ličnosti, a to je ono što svaka ikona mora da ima, sve ostalo je neka vrsta slobode da se umetnički izrazim“, istakla je Marija Vukosavljević.



Među mnogobrojnim posjetiocima, ljubitelja umjetnosti bio je i gradonačelnik Grada Bijeljina Ljubiša Petrović, koji je rekao da mu je zadovoljstvo biti na izložbi i umjetnici Mariji Vukosavljević je poželio da izlaže na velikom broju mjesta.

Semberija info