ODRŽANA PROMOCIJA KNjIGE „ZALjUBI SE JEDAN VASA“ AUTORA DRAGANE PAVLOVIĆ RIBAĆ :: Semberija INFO ::

 

ODRŽANA PROMOCIJA KNjIGE „ZALjUBI SE JEDAN VASA“ AUTORA DRAGANE PAVLOVIĆ RIBAĆ

„Zaljubi se jedan Vasa“, naziv je dječije knjige autorke Dragane Pavlović Ribać, koja je večeras predstavljena u Galeriji Centra za kulturu „Semberija“ u Bijeljini.

Dragana Pavlović Ribać, autorka knjige „Zaljubi se jedan Vasa“ rekla je da je ovo prvo izdanje, a drugi ciklus knjige, prva knjiga ima naziv „Roda bez pardona“.



-Ova knjiga je podjeljena u tri ciklusa i u pitanju je dječija poezija. Prvi ciklus knjige je za najmlađi  uzrast, do osam godina i u njemu se spominju životinje, dok je drugi i treći ciklus namjenjen za stariju djecu. Ideja za ovu knjigu je nastala tako jer sam postala mama i ova knjiga je posvećena mom sinu Vasi. U knjizi ima za svakoga po nešto, za djevojčice, za mame i svi se mogu pronaći u njoj“, istakla je autorka knjige, Dragana Pavlović Ribać.

Pored mnogobrojnih posjetilaca , promociji je prisustvovao i gradonačelnik Grada Bijeljina Ljubiša Petrović koji je rekao da mu je velika čast i zadovoljstvo što je mogao da podrži mladu pjesnikinju Draganu Pavlović Ribać.



- Rekao bih da ona predstavlja našeg savremenog i budućeg Ezopa, jer ona predstavlja životinje kroz stilske figure, onomatopeje... i da osim pisanja poezije počne i sa pisanjem proze. Dragani bih poželio da njene zbirke budu prevođene na više sjetskih jezika, imajući u vidu da je njena prošla zbirka pjesama prevedena na engleski jezik“, zaključio je gradonačelnik Petrović.

Semberija info