SASTANAK SA PREDSTAVNICIMA JAVNIH INSTITUCIJA I NEVLADINIH ORGANIZACIJA GRADA BIJELjINA :: Semberija INFO ::

 

SASTANAK SA PREDSTAVNICIMA JAVNIH INSTITUCIJA I NEVLADINIH ORGANIZACIJA GRADA BIJELjINA


Udruženje građana „Otahrin“, danas u Hotelu „Drina“ u Bijeljini, organizuje sastanak sa predstavnicima javnih institucija i nevladinih organizacija grada Bijeljina sa početkom u 11 časova.

Cilj sastanka jeste predstavljanje informacija o tekućem projektu ,,Kovid-19 Nexus odgovor za poboljšanje društveno-ekonomske situacije marginalizovanih ljudi u šest zemalja Zapadnog Balkana“ i rezultata provedene Džender analize kreirane tokom realizacije projekta, kao i otvaranje konstruktivne diskusije i kreiranje zaključaka i preporuka sa ciljem efikasnije podrške marginalizovanim grupama.

Pomenuti projekat provodi Udruženje građana ,,Otaharin” iz Bijeljine, kao jedna od partnerskih organizacija koja učestvuje u projektu podržanom od strane CARE Internacional u BiH – Sarajevo i Austrijske razvojne saradnje u trajanju od 1. 5.2021. do 28. 2.2023. godine.

Cilj projekta je doprinijeti ublažavanju humanitarnih i socijalno ekonomskih posljedica krize Kovid-19 u gradu Bijeljina, te uspostavljanju efikasnije podrške i zaštite pripadnika i pripadnica marginalizovanih grupa, naročito žena, starih osoba i osoba sa invaliditetom. Najznačajnije aktivnosti su usmjerene na direktnu pomoć ugroženim kategorijama i saradnju sa opštinskim strukturama u svrhu  kreiranja javnih politika i donošenju drugih relevantnih dokumanata važnih za ovu oblast.