RUKOMETNI KLUB „BIJELjINA“ :: Semberija INFO ::

 

RUKOMETNI KLUB „BIJELjINA“


Foto
Rukometni klub „Bijeljina“ je 12. februara organizovao Memorijalni turnir sa međunarodnim učešćem u znak sjećanja na nekadašnje članove RK „Bijeljina“, Željka Savića i Aleksandra Marinkovića koji su dali veliki doprinos razvoju kluba.

Željko Savić je bio istaknuti, dugogodišnji rukometni radnik i radnik u kulturi. Dao je veliki doprinos razvoju rukometnog sporta u Bijeljini. Obavljao je niz najodgovornijih funkcija u RK „Bijeljina“, Rukometnom savezu BiH, Rukometnom savezu Republike Srpske.



Aleksandar Marinković je bivši igrač RK „Bijeljina“ koji je krajem 2021. godine iznenada preminuo. Aleksandar je bio izuzetno talentovan rukometaš kojem su predviđali blistavu karijeru. Prema nepodijeljenom mišljenju sportske javnosti radilo se o najboljem desnom krilu Prve lige Republike Srpske.

-Rukometni klub „Bijeljina“ će i dalje organizovati ovaj turnir koji ima za cilj da čuva uspomenu na Željka i Aleksandra i da okuplja najmlađe rukometaše. Hvala našim prijateljima koji su učestvovali na turniru, na fer i korektnoj igri, a mi kao domaćini smo se potrudili da svakom djetetu obezbjedimo zlatnu medalju i da se vrate kući sa osmjehom, nebitno koje su mjesto zauzeli,“ poručili su iz Rukometnog kluba „Bijeljina“.

Memorijalni turnir je okupio 160 rukometaša iz devet gradova. Nastupali su mladi rukometaši rođeni 2011. godine i mlađi. Pobjednici ovogodišnjeg turnira su RK „Gračanica“, drugo mjesto osvojio je RK „Prnjavor“ dok je treće mjesto pripalo domaćinima, RK „Bijeljina“. Za najkorisnijeg rukometaša turnira - igrača koji svojom igrom podsjeća na Aleksandra Marinkovića proglašen je Namik Džafo iz RK „Gračanica“. Najbolji golman je Dimitrije Marković iz RK „Bijeljina“ dok je najbolji strijelac Miloš Demonjić iz RK „Prnjavor“.



(Semberija info)