SKUPŠTINA GRADA BIJELjINA 23. FEBRUARA :: Semberija INFO ::

 

SKUPŠTINA GRADA BIJELjINA 23. FEBRUARA


Sjednica Skupštine grada Bijeljina održaće se 23. februara, dogovoreno je na međustranačkom sastanku, a za sada je planirano 38 tačaka dnevnog reda. Predsjednik Skupštine Aleksandar Đurđević  je najavio dugotrajnu i iscrpnu sjednicu, te da se očekuje usvajanaje dosta važnih odluka za sugrađane.


-Jedna od tih odluka je i raspisivanje izbora za savjete mjesnih zajednica, koji su planirani za 10. april“, rekao je Đurđević i dodao da će se pred odbornicima naći i veliki broj izvještaja za prethodnu godinu, potom programa za ovu godinu, što podrazumijeva i javnu rasvjetu, održavanje saobraćajnica i sl., te izrazio očekivanje da će sjednica biti konstruktivna. Na dnevom redu će se pored brojnih izvještaja naći i prijedlog odluke o garanciji za kreditno zaduženje a.d. „Vodovod i kanalizacija“.

-Prijdlog koji je upućen u skupštinsku raspravu je da se preduzeću da garancija za kredit u iznosu od 3, 8 miliona KM, kako bi isplatili dugove koje imaju“, rekao je Đurđević. Savjetnik gradonačelnika Radiša Petrović je pojasnio da je riječ o kreditnom zaduženju kako bi se izvršilo revinasisranje postojećih obaveza.

-Kredit bi se uzeo na period od 10 godina, sa grejs periodom od dvije godine“, rekao je Petrović i dodao da će se na sjednici odlučivati i o novčanoj pomoći grdaskoj Toplani, kako bi se izvršilo izmirenje dugovanja prema dobavljačima u iznosu od 609. 000 KM,“, rekao je Petrović. Na sjednici će se između ostalog, naći i prijedlozi odluke o uključivanju u trezorski sistem poslovanja Agrarnog fonda, prijdlog odluke o subvencionisanju troškova prevoza učenika osnovnih škola, o dodjeli subvencije roditelju-staratelju za novorođeno dijete, o izmjeni odluke o komunalnim taksama, akcioni plan za otklanjanje nepravilnosti i nedostataka po izvještaju Glavne službe za reviziju javnog sektora Republike Srpske i td.