MLADI FIZIČAR DRAGAN MARKOVIĆ PUTUJE NA OLIMPIJADU :: Semberija INFO ::

 

MLADI FIZIČAR DRAGAN MARKOVIĆ PUTUJE NA OLIMPIJADU


Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić organizovao je prijem za Dragana Markovića koji će početkom juna učestvovatii na Evropskoj olimpijadi iz fizike u Letoniji, a u julu na Svjetskoj olimpijadi iz fizike u Izraelu. Odlazak mladog fizičara na ova takmičenja pomogao je sa 1000 maraka i zaželio mu da se u Bijeljinu vrati sa zlatnim odličjima.
 
-Zaista je zadovoljstvo da imamo ovakvu pametnu djecu, oni na najbolji mogući način predstavljaju naš grad i to su djeca koja su sjajna budućnost našeg grada. Gradska uprava će, u skladu sa svojim mogućnostima, nastaviti da pomaže mlade i talentovane sugrađane, izjavio je gradonačelnik Mićo Mićić.      

​Dragan Marković, maturant Gimnazije ,,Filip Višnjić“, koji je i ranije u svoju školu i grad donosio medalje i odlične rezultate, velika očekivanja ima i na ovogodišnjim takmičenjima. Za Olimpijade se, kaže, pripremao svakodnevno.
 
 A da bi se plasirao na ova takmičenja, osim napornog rada morao se dokazati na republičkom i državnom takmičenju. Odlične rezultate je postigao i među pet je najboljih bosanskohercegovačkih fizičara srednjoškolaca koji će predstavljati Bosnu i Hercegovinu na međunarodnim takmičenjima koja se ove godine održavaju  u Letoniji i u Izraelu. 
 
-Puno radim, a nadam se i dobrom rezultatu. Odlasku na ova takmičenja prethodila su prvo školska i regionalna, te republička takmičenja, a održavala su se, kao i svake godine, od februara mjeseca do maja, kada se izabrala ekipa Bosne i Hercegovine za internacionalne olimpijade iz fizike. Što se tiče lokalnih takmičenja tu sam osvajao prva mjesta, na regionalnom bio sam drugi, a zatim prvo mjesto na izbornom takmičenju za Evropsku olimpijadu i četvrto mjesto na državnom takmičenju BiH i tako se plasirao na Svjetsku olimpijadu iz fizike, priča Dragan Marković.