GRADONAČELNIK PETROVIĆ OBEĆAO POMOĆ PORODICI ANIĆ IZ GORNjE ČAĐAVICE :: Semberija INFO ::

 

GRADONAČELNIK PETROVIĆ OBEĆAO POMOĆ PORODICI ANIĆ IZ GORNjE ČAĐAVICE


Foto
Gradonačelnik Ljubiša Petrović, sa saradnicima, posjetio je danas porodicu Anić u Gornjoj Čađavici, na čijem imanju je u srijedu izbio veliki požar i prouzrokovao veliku štetu. Tom prilikom, stradali su bik i krava, a izgorjeli sjenara, dio štale i pomoćnih objekata. Zahvaljujući prisebnosti i brzom reagovanju domaćina i komšija, izbjegnuta je veća tragedija.

„Dok sam završavala poslove pored plastenika, svirao mi je neko iz auta, a kada sam se okrenula vidjela sam da je požar zahtvatio sjenaru . Potrčala sam da spasim što se spasiti da. Ugledala sam varnice sa elektrovodova iznad sjenare, tako da pretpostavljam da je to uzrok požara. Uspjela sam spasiti tri bika, četvrtog nisam. Zatim sam ušla u drugu štalu da spasavam krave i tada su mi u pomoć pritekli djever, jetrva, svekrva, komšije. Nastradala je krava i jedan bik. Izgorjelo je više od 1000 bala slame, isto toliko sijena, koncentrat i druga hrana za stoku“, priča domaćica Grozdana Anić.



Nakon što je posjetio zgarište, gradonačelnik Petrović obećao je Anićima da će Gradska uprava izdvojiti finansijska sredstva, da bi im se bar jednim dijelom sanirala šteta. „Gradska uprava će, u skladu sa Pravilnikom o načinu i uslovima podsticaja za poljoprivredu, maksimalno finansijski da pomogne porodici Anić, kojoj su poljoprivreda i stočarstvo jedini izvor prihoda. Kada vlasnici podnesu zahtjev, komisija će izaći na lice mjesta da izvrši procjenu štete, nakon čega će im biti odobren novac“, poručio je Petrović.

Domaćin Žiko Anić zahvalio je gradonačelniku za posjetu i najavljenu pomoć. „Veoma sam zahvalan gradonačelniku što je imao osjećaj da nas posjeti u ovom teškom trenutku. Pomoć će nam, itekako, značiti, jer je šteta je ogromna. Prema mojoj procjeni, ona iznosi oko 30.000 konvertibilnih maraka“, rekao je Anić.