POJAČANA KONTROLA SAOBRAĆAJA NA PUTEVIMA POLICIJSKE UPRAVE BIJELjINA :: Semberija INFO ::

 

POJAČANA KONTROLA SAOBRAĆAJA NA PUTEVIMA POLICIJSKE UPRAVE BIJELjINA


Na području Policijske  uprave Bijeljina  u periodu od 14. do 20. februara 2022. godine biće provedena regionalna akcija pojačane kontrole saobraćaja usmjerena na kontrolu vozača pod dejstvom alkohola, opijata ili psihoativnih supstanci, kao i kontrolu tehničke ispravnosti motornih vozila.

Akcija usmjerena na kontrolu vozača pod dejstvoma alkohola realizovaće se u periodu od 18. do 20. februara 2022. godine, dok će se aktivnosti na kontroli tehničke ispravnosti motornih vozila i posjedovanju zimske opreme provoditi u kontinuitetu u periodu od 14. do 20. februara 2022. godine.

U januaru 2022. godine sa težim tjelesnim povredama dogodilo se sedam saobraćajnih nezgoda, dok je 12 sa lakšim tjelesnim povredama. Vozači pod dejstvom alkohola prouzrokovali su 11 nezgoda ili 12% u odnosu na ukupan broj nezgoda, što je za oko 35% manje. Zbog vožnje pod dejstvom alkohola u mjesecu iza nas isključeno je 180 vozača, što je za 4% više u odnosu na isti period 2021. godine.  Iz Policijske uprave Bijeljina apeluju na građane da poštuju saobraćajne propise, kao i da ne učestvuju u saobraćaju ukoliko su pod dejstvom alkohola.