GRO SNSD BIJELjINA POZIVA GRADONAČELNIKA LjUBIŠU PETROVIĆA DA PREISPITA ODLUKU O NERADNOJ NEDJELjI ZA TRGOVINSKE RADNjE :: Semberija INFO ::

 

GRO SNSD BIJELjINA POZIVA GRADONAČELNIKA LjUBIŠU PETROVIĆA DA PREISPITA ODLUKU O NERADNOJ NEDJELjI ZA TRGOVINSKE RADNjE


Gradski odbor SNSD Bijeljina poziva gradonačelnika Ljubišu Petrovića da preispita odluku o neradnoj nedjelji za trgovinske radnje, jer nam se svakodnevno javljaju vlasnici radnji, kao i radnici čija je sudbina neizvjesna.

Pitamo gradonačelnika, na osnovu koje procjene je pokrenuo navedenu inicijativu i da li je realno sagledao negativne efekte neradne nedelje.

Podsjećamo, da je suština politike SNSD-a obezbjeđivanje radnih mjesta, zaštita prava radnika, prosperitet Bijeljine i Republike Srpske.

Bijeljina je pogranični grad značajna i za susjedne države čiji građani vikendom dolaze u naš grad, obavljaju vrijedan promet u trgovinskim radnjama, pri čemu pune javni budžet. Pitamo gradonačelnika Petrovića, kako će opravdati veliki deficit po tom osnovu i koliko će biti ugroženo radnih mjesta u trgovinskim sektoru.

Odbornici koalicije „Dogovor za Bijeljinu“ su svojevremeno podržali inicijativu gradonačelnika o neradnoj nedjelji u sektoru trgovine, smatrajući da je istu predložio na osnovu realne analize efekata. Na žalost protekli mjeseci su to demantovali i smatramo da istu treba preispitati.