OČEKUJEM KONSTRUKTIVAN RAD ODBORNIKA, KAO I PROŠLE GODINE :: Semberija INFO ::

 

OČEKUJEM KONSTRUKTIVAN RAD ODBORNIKA, KAO I PROŠLE GODINE


Prošla, 2021. godina, bila je dinamična, sa održanih 10 redovnih i jednom tematskom sjednicom Skupštine grada, čime je ispunjen, prethodno, jednoglasno usvojen plan rada, rekao je na konferenciji za novinare, predsjednik Skupštine grada Aleksandar Đurđević. On je pohvalio rad odbornika, kao i ostalih učesnika u radu Skupštine.
-Većina diskusija bila je korektna i konstruktivna, odbornici su spremni dolazili na sjednice, kao i sa velikim brojem pitanja i inicijativa. Usvojeno je 75 inicijativa, a 40 odborničkih pitanja je upućeno raznim institucijama, zavisno od teme“, rekao je Đurđević. On je naglasio da u toku prošle godine usvojeno 257 različitih tačaka dnevnog reda, kao i značajaan broj podtačaka i drugih akata.
 
-Usvojena su ukupno 664 akta, a od tog broja je, na prijedlog gradonačelnika kao ovlaštenog predlagača, u skupštinsku proceduru upućeno 214 dnevnog reda, od kojih je 198 usvojeno, a neke su vraćene na doradu. Nakon toga, neke od tačaka vraćenih na doradu su i usvojene, te je ukupan broj usvojenih 202“, pojasnio je Đurđević i istakao da Skupština grada nije kočnica bilo čega i ne vrši bilo kakve opstrukcije.

-Jedini kriterijum u radu Skupštine je da li su odluke u interesu građana ili ne, a to smo i pokazali tokom prošle godine“, naglasio je Đurđević. On je posebno izdvojio usvojene tačke, a to su regulisanje imovinskih odnosa potrebnh za izgradnju auto-puta, gasovoda, Drinskog nasipa, subvencije za prevoz učenika, smanjenje cijenene za boravak djece u javnim i privatnim vrtićima, podrška za novorođenu djecu, značajno povećanje podrške poljoprivrednoj proizvodnji i povećanje zdravstvenoj zaštiti, kao i socijalnim kategorijama građana.

-Pristupili smo i izradi velikog broja strateških dokumenata u gradu, a značajno smo podržali studente, učenike, kao i privrednike. Donijeli smo odluku i o besplatnom prevozu lica sa invaliditetom, vodili smo računa i o samozapošljavanju mladih ljudi, gdje smo, preko Agencije za mala i srednja preduzeća omogućili da preko 20 mladih, steknu prvo zaposlenje i td.“, rekao je Đurđević i dodao da je ovo samo dio usvojenih odluka koje su u interesu građana.

-Ono što takođe raduje je usvajanje budžeta za 2022. godinu, čime smo obezbijedili uslove da grad normalno funkcioniše i ispunjava svoje obaveze prema građanima“, zaključio je Đurđević i izrazio očekivanje da će i u ov
  
oj  godini, rad Skupštine biti konstruktivan i korektan.
-Prva ovogodišnja sjednica Skupštine grada biće održana u narednih desetak dana, a pred odbornicima će se naći čitav niz važnih programa za tekuću godinu“, najavio je Đurđević.

Semberija info