PREHRAMBENO-PRERAĐIVAČKA INDUSTRIJA JE VELIKA RAZVOJNA ŠANSA BIJELjINE :: Semberija INFO ::

 

PREHRAMBENO-PRERAĐIVAČKA INDUSTRIJA JE VELIKA RAZVOJNA ŠANSA BIJELjINE


Foto
Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović posjetio je Prehrambenu industriju „Sava Semberija“. Nakon obilaska fabrike i razgovora sa rukovodstvom i radnicima poručio je da će Gradska uprava snažno podržati domaće poljoprivredne proizvođače, koji su neophodni u obezbjeđivanju kvalitetne sirovine za prerađivače, a spremna je da iskreno i transparentno pomognemo „Savi“, i drugim kompanijama prerađivačke industrije, i na svaki drugi mogući način, poput podrške u promociji njihovih proizvoda i ostvarivanju međunarodne saradnje.


 
- Prehrambeno-prerađivačka industrija je velika razvojna šansa za Bijeljinu, koja nažalost nije u potpunosti iskorištena, zato smo danas ovdje, u najvećoj kompaniji ove vrste u Semberiji, da sagledamo mogućnosti saradnje i podrške Grada Bijeljina u unapređenju i proširenju ove grane privrede. „Sava“ je brend Semberije i jedna od rijetkih fabrika koje su uspjele da prebrode period tranzicije i nastave da se uspješno bave svojom djelatnošću. Ovo ne bi bilo moguće bez velikog truda i društvene odgovornosti vlasnika, rukovodstva i radnika ove kompanije, i na tome smo im veoma zahvalni - istakao je gradonačelnik Petrović.
 
Direktor Prehrambene industrije „Sava Semberija“ Stevo Filipović naglasio je da ova kompanija svoju društvenu odgovornost pokazuje, prije svega, kroz istrajnost u korištenju sirovina lokalnog i domaćeg porijekla, kao i kroz visok nivo kvaliteta gotovih proizvoda, posebno u pogledu očuvanja prirodnih svojstava i izbjegavanju korištenja vještačkog konzervansa i aditiva.


 
- Zahvalni smo gradonačelniku na posjeti, koja je znak da Grad Bijeljina misli na svoje privredne subjekte, i to je podstrek da radimo još bolje. „Sava“ skoro sve sirovine za preradu nabavlja od semberskih poljoprivrednih proizvođača, a mali dio sirovina kupujemo u drugim lokalnim zajednicama Republike Srpske i Srbiji samo ukoliko naši poljoprivrednici ne uspiju da proizvedu količinu koja je dovoljna za potrebe „Save“. Moram istaći i da sve obaveze prema našim poljoprivrednicima izvršavamo u potpunosti i blagovremeno. Pretežno smo izvozno orijentisani i naši proizvodi se mogu naći u desetak zemalja na tri kontinenta, a najznačajnija podrška će nam biti ukoliko gradonačelnik iskoristi svoje dobre međunarodne kontakte i pomogne „Savi“ u izlasku na nova tržišta - dodao je Filipović.