IZBOR SPORTISTE GODINE: JASMIN RAMIĆ NAJBOLjI! :: Semberija INFO ::

 

IZBOR SPORTISTE GODINE: JASMIN RAMIĆ NAJBOLjI!


Foto
U Centru za kulturu „Semberija“ večeras su proglašeni najuspješniji sportisti i sportski radnici Bijeljine za 2021. godinu. Tredicionalni, 45. po redu „Izbor sportiste godine Grada Bijeljina 2021“ organizovale su „Semberske novine“ pod pokroviteljstvom Grada Bijeljina.

-Večeras će biti proglašeni najbolji sportisti i ljudi koji su im pomogli da ostvare odlične rezultate tokom prethodne godine. Ali pobjednici su zapravo svi koji se bave sportom ili su uz sportiste u trenucima priprema, te njihovih pobjeda i poraza. Pobjednici su i članovi porodica naših sportista, jer najviše učestvuju u njihovim uspjesima a nikada ne dobijaju zvanična priznanja za svoju podršku i požrtvovanost prema sportistima našeg grada“, rekao je gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović.



U konkurenciji najboljih sportista u seniorskoj kategoriji, od 18 prijavljenih kandidata stručni žiri je izabrao deset najuspješnijih.

Mjesta na pobjedničkom postolju su zauzeli: 1. Jasmin Ramić (kik-boks), Vladimir Milićević (odbojka) i Sofija Krajšumović (fudbal). U društvu deset najboljih našli su se i Nikolina Vukobrat (rukomet), Dejan Kokoruš (košarka), Teodora Sojić (košarka), Branko Živković (karate), Miljan Odžaklić (futsal), Njegoš Pantić (tekvondo) i Alen Rahimić (boks).



Za najbolju žensku ekipu proglašen je Ženski fudbalski klub „Radnik Bumerang“ a za najbolju mušku ekipu aktuelni šampion juniorske Premijer lige BiH, Fudbalski klub „Zvijezda 09“.

U kategoriji Najuspješniji trener, priznanje je dobio šef stručnog štaba Ženskog rukometnog kluba „Radnik“, Miomir Trifković.

Za najuspješnijeg sportskog radnika proglašena je Mira Pilipović, nezaobilazni dio uprave Košarkaškog kluba „Radnik“.



Priznanje za najboljeg pedagoga fizičke kulture za 2021. godinu dobila je Marijana Stević, profesorica fizičkog vaspitanja u Gimnaziji „Filip Višnjić“.

Najbolji sportista u kategoriji invalidnih lica je strijelac Streljačkog kluba „RVI Orao“ Velezar Šurbat.
Priznanje za dugogodišnji razvoj sporta u Bijeljini dobili su Nihad Izić i Boban Lukić.

 

U konkurenciji najperspektivnijih mladih sportista ove godine je pristigao veoma veliki broj prijava bijeljinskoh sportskih kolektiva. Od 25 prijavljenih kandidata stručni žiri je izabrao njih deset koji po rezultatima ostvarenim tokom 2021. godine bude nadu u svijetlu budućnost sporta u Bijeljini.

-Ema Kovač (Atletski klub „Atletik“),
-Ivana Kićanović (Odbojkaški klub „Libero“),
-Sofija Rakić (Streljački klub „TRB“),
-Dunja Vuksić (Bokserski klub „Radnik“),
-Lazar Lazić (Karate klub „Panteri“),
-Milan Dobranić (Džudo klub „Panter“),
-Lana Radulović (Ženski fudbalski klub „Radnik Bumerang“),
-Aleksandar Novicki (Karate klub „Šampioni“),
-Mitar Jovašević (Atletski klub „Akademac“) i
-Nikola Drljić (Odbojkaški klub „Radnik“).



Stručni žiri je jednoglasno odlučio da se Košarkaškom klubu „Feniks“ dodijeli posebno priznanje za sportski projekat „Svi imaju jednake šanse“, kojim je dio sportskih kapaciteta ovog kluba stavljen u službu socijalne i sportske rehabilitacije djece sa teškoćama u razvoju.

(Semberija info)