RETROVIZOR: KO SU BILI NAJBOLjI? :: Semberija INFO ::

 

RETROVIZOR: KO SU BILI NAJBOLjI?


U toku je proces izbora najboljih sportista Grada Bijeljina za 2021. godinu. Redakcija „Semberskih novina“ je organizovala većinu od prethodnih 45. manifestacija čuvajući u svojoj arhivi sjećanje na semberske sportiste od kojih su neki obilježili vrijeme za nama dok su neki još uvijek aktivni u sportu.

U proteklih nekoliko dana podsjetili smo se pobjednika manifestacije „Izbor najboljeg sportiste Grada Bijeljina“ koji su tokom prethodnih deset godina imali čast da zasluže ovo gradsko priznanje.

Večeras ćemo saznati imena onih koji su 2021. godinu iskoristili da na sportskim borilištima pokažu i postignu više od ostalih. Niz podsjećanja na sportiste koji su tokom prethodne decenije dobijali ovo gradsko priznanje završavamo sa prošlogodišnjim pobjednikom.

Za najboljeg sportistu Grada Bijeljina2020. godine proglašen je Radenko Tomić, član Bokserskog kluba „Radnik“.
Radenko Tomić je rođen u Bijeljini 1995. godine. U pojedinačnoj, seniorskoj kategoriji osvojio je šampionsku titulu Bosne i Hercegovine tri godine uzastopno, 2018., 2019. i 2020. godine. Sa Bokserskim klubom „Radnik“ 2020. osvojio je titulu prvaka Premijer lige BiH. Član je bokserske reprezentacije Bosne i Hrcegovine. Na svjetskoj rang listi profesionalnih boksera poluteške kategorije, završio je 2020. godinu kao najbolje rangirani bokser iz BiH.