VEČERAS DOBIJAMO SPORTISTU BIJELjINE ZA 2021. GODINU :: Semberija INFO ::

 

VEČERAS DOBIJAMO SPORTISTU BIJELjINE ZA 2021. GODINU


Proces izbora najboljih sportista Grada Bijeljina za 2021. godinu je u svom finišu. Večeras slijedi ceremonija zvaničnog proglašenja najboljih i najuspješnijih sportista, sportskih ekipa, trenera i sportskih radnika. U prethodnih nekoliko tekstova predstavili smo javnosti nominovane po kategorijama.Završavamo sa prijedlozima u još dvije kategorije.
 
U kategoriji Najbolji pedagog fizičke kulture stigle su dvije nominacije.
Udruženje pedagoga fizičke kulture srednjih škola Bijeljina, predložilo je profesoricu Marijanu Stević, za najboljeg pedagoga fizičke kulture grada Bijeljina za 2021. godinu.
-Naša koleginica već šest godina uspješno vodi odbojkašku sekciju Gimnazije „Filip Višnjić“ sa kojom je u proteklim godinama ostvarila zapažene rezultate na republičkim takmičenjima MOI RS. Takođe, istakla se u organizaciji mnogobrojnih školskih, sportskih takmičenja (opštinska, regionalna i republička)“, naveli su iz Udruženja pedagoga fizičke kulture.
Uspjeh ostvaren od 2016 - 2021. godine:
Odbojka (momci) 2016. godine, 1. mjesto-Opštinsko takmičenje-Bijeljina,
Odbojka (momci) 2017. godine, 1. mjesto-Opštinsko takmičenje- Bijeljina, 1. mjesto - Regionalno takmičenje – Bijeljina, 2. mjesto - Republičko takmičenje - Bijeljina (srebrena medalja).
Odbojka (momci) 2018. godine, 1. mjesto - Opštinsko takmičenje – Bijeljina, 1. mjesto - Regionalno takmičenje – Zvornik, 3. mjesto - Republičko takmičenje - Trebinje (bronzana medalja).
Odbojka (momci) 2020. godine, 1. mjesto-Opštinsko takmičenje – Bijeljina, 1. mjesto - Regionalno takmičenje – Bijeljina, (Republičko takmičenje nije održano zbog korone).
Košarka (momci) 2018. godine, 1. mjesto - Opštinsko takmičenje – Bijeljina i 1. mjesto - Regionalno takmičenje – Bijeljina.
Sa druge strane, Rukometni klub „Bijeljina“ za najboljeg pedagoga fizičke kulture Grada Bijeljina predložio je profesora Miomira Trifkovića.
-Miomir Trifković je rođen 1980. godine. Po zanimanju je profesor sporta i fizičke kulture. Radi kao profesor fizičke kulture u Gimnaziji „Filip Višnjić“ u Bijeljini. Radi kao trener u ŽRK „RADNIK“, sa kojim je u prethodnim sezonama bio šampion Prve lige Republike Srpske u ženskom rukometu. Dugogodišnji je rukometaš koji je sa velikim uspjehom nastupao u RK „Bijeljina“ i RK „Drina“ iz Zvornika. Kao igrač nastupao je za kadetsku reprezentaciju Republike Srpske“, naveo je predlagač, RK „Bijeljina“.
 
U konkurenciji Najboljih sportista u kategoriji invalidnih lica pristigla su dva prijedloga:
Za najboljeg sportistu u ovoj kategoriji, od strane tri kluba koji okupljaju sportiste sa invaliditetom, predložen je Velezar Šurbat, član Streljačkog kluba „RVI ORAO“ Bijeljina.
 
-Velezar Šurbat je rođen 08.03.1970. godine u Visokom, završio je srednju Mašinsku školu u Sarajevu. Bavi se streljaštvom od 2010. godine, 90% RVI treće kategorije, amputirac desne podlaktice.
Velezar Šurbat je 2021. godine postigao sljedeće rezultate: prvak Republike Srpske pojedinačno sa novim rekordom Republike Srpske (374 kruga), zatim je osvojio  u pojedinačnoj konkurenciji prvo mjesto u KUP-u Republike Srpske, KUP-u BiH  i prvo mjesto na „Hendikep festu“.
Sa  ekipom Streljačkog kluba „RVI ORAO“ osvojio je 1. mjesto u Ligi i Prvenstvu Republike Srpske te KUP-u BiH“, istakli su predlagači.
 
Na drugoj strani, Odbojkaški klub „Radnik“ je predložio člana Košarkaškog kluba u kolicima „Bijeljina“, Strahinju Rosuljaša za naboljeg sportistu u kategoriji invalidnih lica.
-Strahinja Rosuljaš je rođen 24.05.2006  u Bijeljini. Košarkom u kolicima se bavi od 2017. godine. Igra za seniorski tim KKK "Bijeljina" i neizostavni je dio svih rezultata koje je klub ostvario“, naveo je OK „Radnik“ u svojoj prijavi.