PREDSTAVLjAMO KANDIDATE ZA NAJBOLjEG SPORTSKOG RADNIKA GRADA BIJELjINA 2021. GODINE :: Semberija INFO ::

 

PREDSTAVLjAMO KANDIDATE ZA NAJBOLjEG SPORTSKOG RADNIKA GRADA BIJELjINA 2021. GODINE


Foto
U toku je proces izbora najboljih sportista Grada Bijeljina za 2021. godinu. Uskoro slijedi ceremonija zvaničnog proglašenja najboljih i najuspješnijih sportista, sportskih ekipa, trenera i sportskih radnika. U narednih nekoliko tekstova predstavljamo javnosti nominovane po kategorijama.

U konkurenciji za priznanje najuspješnijeg sportskog radnika Grada Bijeljina u 2021. godini nalazi se osam kandidata: Živorad Sekulić (atletika), Obrenko Miljković, Bogdan Rankić (rukomet), Mira Pilipović, Branimir Đokić (košarka), Biljana Petrović (fudbal), Goran Ivković (karate) i Dimitrija Jovanović (kik-boks).
 
Živorad Sekulić (atletika)
Riječ je o bijeljinskom atletičaru sa 50 godina dugim stažom na atletskoj stazi. Trčao je sve discipline – od trka na 100 metara do supermaratona na 60 kilometara. Bio je član Atletskog kluba „Radnik“ iz Bijeljine, kasnije i sekretar ovog kluba te organizator prve polumaratonske trke 1980-tih godina (granični prelaz Rača – centar grada). Aktuelni je predsjednik Atletskog kluba „Akademac“ u kojem ulaže velike napore da bijeljinsku atletiku digne na veći nivo. U prilog tome govore brojne medalje koje su mladi atletičari AK „Akademac“ osvojili na brojnim takmičenjima u Bosni i Hercegovini i Srbiji.

Obrenko Miljković (rukomet)
Rođen je 1985. godine. Po zanimanju je Magistar sporta i fizičke kulture. Radi kao profesor fizičke kulture u O.Š. „Meša Selimović“ u Janji. U RK „Bijeljina“ radi kao koordinator svih mlađih selekcija. Koordinator je i predsjednik komisije za omladinski rukomet u Rukometnom savezu Republike Srpske. Dugogodišnji je rukometni sudija u Premijer ligi Bosne i Hercegovine. Sudio je finale Play off-a Premijer lige Bosne i Hercegovine. Kao trener u RK „Bijeljina“ u prethodnoj godini ostvario je zapažene rezultate u ligama Republike Srpske i Bosne i Hercegovine. Na internacionalnim turnirima na kojim je vodio mlade rukometaše RK „Bijeljina“ u 2021. godini osvojio je 12 medalja, od toga tri zlatne, dvije srebrene i sedam bronzanih. Dao je veliki doprinos u organizaciji Rukometnog kampa na Jahorini jula mjeseca 2021. i rukometnog turnira Bijeljina Kup u avgustu 2021.

Bogdan Rankić (rukomet)
Bogdan Rankić je predsjednik Rukometnog kluba „Bijeljina“ i najzaslužniji za kvalitetan rad u klubu. Klub ima sve uzrasne kategorije a seniori RK „Bijeljina“ se takmiče u Prvoj ligi Republike Srpske.

Mira Pilipović (košarka)
Preko 20 godina je dio Košarkaškog kluba „Radnik“. Svojim radom i angažovanjem pratila je klub i njegove košarkaše i doprinosila svim uspjesima koje je klub ostvarivao. Njena predanost sportu uslovila je redovne pozive u reprezentaciju BiH sa kojom je učestvovala na brojnim velikim takmičenjima.

Branimir Đokić (košarka)
Predsjednik Košarkaškog kluba „Feniks“ Branimir Đokić omogućio je kroz besplatan projekat „Svi imaju jednake šanse“ kontinuirano bavljenje sportom djeci sa teškoćama u razvoju. Projekat „Svi imaju jednake šanse“ finansira se isključivo iz sopstvenih prihoda i uz pomoć anonimnih donatora. Za dvije godine koliko se projekat realizuje obuhvaćeno je preko 20 djece sa teškoćama u razvoju, a trenutno trenira 10 djevojčica i dječaka sa teškoćama u razvoju. U 2022. godini nastavlja se realizacija besplatnog projekta za djecu sa teškoćama u razvoju.
Za pomenuti projekat predsjednica Republike Srpske povodom 9. januara Dana Republike i proslave 30 godina Republike Srpske odlikovala je klub sa Plaketom „Sveti Stefan“.

Biljana Petrović (fudbal)
Biljana Petrović svoju trenersku karijeru gradi kao trener u školi fudbala za djevojčice i dječake "Soccer kids Bijeljina" i kao Šef stručnog štaba u premijerligaškom ŽFK “Drina“ iz Zvornika. Biljana Petrović je rođena 23.05.1986. godine u Bijeljini, po zanimanju je diplomirani ekonomista, predsjednik i trener u školi fudbala "Soccer kids Bijeljina". Posjeduje UEFA-B trenersku licencu. Savezni je sudija, sudila je mečeve ženske Premijer lige BiH. Svoju fudbalsku karijeru Biljana je započela u  ŽNK "Iris" Zenica. Zatim dolazi u svoj grad, gdje sa kapitenskom trakom na ruci sa ŽFK "Radnik bumerang" prvi put osvaja Kup Republike Srpske. Put je dalje odvodi u ŽFK "Lokomotiva" iz Brčkog. Svoju ljubav prema fudbalu, 2011. godine je krunisala  formiranjem prve škole fudbala za djevojčice i dječake u Bosni i Hercegovini. Njena Škola fudbala okuplja djecu u devet uzrasnih kategorija i predstavlja jedan od najmasovnijih sportskih klubova u gradu Bijeljini.
Do sada je kroz školu fudbala prošlo više od 2.000 djevojčica i dječaka iz Semberije. Za osam godina postojanja škole fudbala, oni su u Bijeljinu sa raznih turnira donijeli preko 1.000 medalja. Od 2012. godine organizuju turnir "Soccer day's Bijeljina" i tako svake godine u Bijeljinu dovedu na stotine mališana. Procjena je da je po ovom osnovu, za proteklih devet godina u Bijeljinu došlo preko 30.000 posjetilaca kako bi učestvovali na jednom od najboljih turnira za djecu u regionu.

Goran Ivković (karate)
Rođen je 01.04.1974. godine u Tuzli. Nosilac crnog pojasa 3. Dan, predsjenik UO i Glavni trener Karate kluba "UNSU" Bijeljina, međunarodni karate sudija, član i predsjednik UO Regionalnog karate saveza BMSiP, član UO i Potpredsjednik UO KSRS, Svjetski licencirani trener prvog stepena. Organizator 4. Otvorenog karate prvenstva Grada Bijeljina (učestvovalo 49 klubova iz 8 zemalja sa 495 učesnika). Organizator pojedinačnog i ekipnog Prvenstva Republike Srpske za seniore i seniorke. Član Organizacionog odbora Balkanskog prvenstva za djecu do 13 godina. Član Organizacionog odbora Međunarodnog karate turnira "SRPSKA OPEN" - Banja Luka 2021.

Dimitrija Jovanović (kik-boks)
Rođen 22.06.1975. godine u Tuzli, istaknuti je sportski radnik, koji je po svojim velikim rezultatima poznat u Bosni i Hercegovini, Evropi i svijetu, predsjednik je i trener Kik-boks kluba „Panter“ iz Bijeljine od osnivanja kluba 12.12.2006. godine do danas. Zaslužan je za sve uspjehe Jasmina Ramića, Slavoljuba Budeše i svih drugih kik-boksera ovog kluba, trener je reprezentacije Bosne i Hercegovine, potpredsjednik je Komisije za sudije Kik-boks saveza Bosne i Hercegovine i savezni sudija u kik-boksu, član je Upravnog odbora Kik-boks saveza Republike Srpske, predsjednik je Komisije za sudije Kik-boks saveza Republike Srpske. Kik-boks savez Bosne i Hercegovine proglasio ga je za najuspješnijeg trenera – ringovne discipline za 2021. godinu.

(Semberija info)