PREDSTAVLjAMO KANDIDATE ZA NAJPERSPEKTIVNIJEG MLADOG SPORTISTU GRADA BIJELjINA 2021. GODINE :: Semberija INFO ::

 

PREDSTAVLjAMO KANDIDATE ZA NAJPERSPEKTIVNIJEG MLADOG SPORTISTU GRADA BIJELjINA 2021. GODINE


Foto
U toku je proces izbora najboljih sportista Grada Bijeljina za 2021. godinu. Uskoro slijedi ceremonija zvaničnog proglašenja najboljih i najuspješnijih sportista, sportskih ekipa, trenera i sportskih radnika. U narednih nekoliko tekstova predstavićemo javnosti nominovane po kategorijama.

U kategoriji najperspektivnijih mladih sportista, stručni žiri je prihvatio nominaciju 24 kandidata: Stefan Živanović (rukomet), Andrej Aćimović, Nikola Đorđić (košarka), Sofija Rakić (streljaštvo), Ema Kovač, Mitar Jovašević, Sergej Kulišić, Zoran Blagojević (atletika), Strahinja Blagojević, Luka Bodirogić, Vladimir Kravljača (tekvondo), Ivana Kićanović, Nikola Drljić (odbojka), Radulović Lana (fudbal), Jovana Đurić, Milan Dobranić (džudo), Dunja Vuksić, Saša Spasojević (boks), Lazar Lazić, Marija Gavrilović, Milica Mia Vujić, Anđela Knežević, Ivan Knežević, Aleksandar Novicki (karate).
 
Stefan Živanović (rukomet)
Rođen je 2006. godine. Kadetski je reprezentativac Republike Srpske. Kao vrlo mlad i talentovan rukometaš u 2021. godini je priključen prvom timu RK „Bijeljina“. U sezoni 2021/22. već je postigao 27 golova u Prvoj M-tel ligi Republike Srpske za rukometaše. Na turnirima u 2020. i 2021. godini na kojim je nastupao za RK „Bijeljina“ jednom  je bio najbolji strijelac turnira, četiri puta je bio u idealnim sedmorkama a jednom je proglašen za najboljeg igrača turnira. Treneri RK „Bijeljina“ u narednoj sezoni 2022/23. očekuju punu afirmaciju Stefana Živanovića u seniorskoj konkurenciji.

Andrej Aćimović (košarka)
Natupa za mlađe selekcije Košarkaškog kluba „Radnik“. Tokom 2021. godine je, iako u kadetskom uzrastu, sa juniorima Radnika osvojio bronzanu medalju na turniru gdje je bio jedan od najzapaženijih košarkaša na terenu. O njegovom talentu i kvalitetu govori činjenica da je jedan od rijetkih sa ovih prostora koji je pozvan da učestvuje na turniru Evrolige koji će se održati u Minhenu.

Nikola Đorđić (košarka)
Rođen je 22.12.2004. godine u Bijeljini. Košarkom se bavi šest godina. Prošao je sve uzrasne selekcije KK „Budućnost BN“ sa kojim je bio prvak RS (pioniri) i prvak BiH (kadeti). Nastupa i za seniorski tim KK „Budućnost BN“. Igra na poziciji beka šutera.

Sofija Rakić (streljaštvo)
Rođena je 2008. godine. Nastupa za Streljački klub „TRB“ u disciplini vazdušni pištolj. Njeni rezultati u 2021. godini:
-Juniorski prvak BiH za 2021., 
-Pobjednik seniorske Premijer lige BiH 2021., 
-Pobjednik kadetske lige BiH 2021., 
-Pobjednik pionirskog prvenstva Srbije 2021., (naspupila van konkurencije),
-1. mjesto na „Walther Youth Cup“ Smederevo – disciplina miks (međunarodni turnir, učestvovalo 10 zemalja i 270 takmičara),
-3. mjesto u juniorskoj kategoriji „Turnir Ištvan Poljanac“ Beograd (međunarodni turnir, učestvovalo 9 zemalja i 170 takmičara),
-Državni rekorder BiH u seniorskoj konkurenciji,
-Državni rekorder BiH u juniorskoj konkurenciji,
-Državni rekorder BiH u kadetskoj konkurenciji,
-Državni rekorder BiH u disciplini MIH u seniorskoj i juniorskoj konkureniciji.
 
Ema Kovač (atletika)
Rođena je 15.01. 2008. godine u Bijeljini, učenica osmog razreda OŠ „Knez Ivo od Semberije“. Atletikom se aktivno bavi četiri godine, a kao takmičar učestvuje na raznim atletskim događajima već tri godine. Ema je član Atletskog kluba „Atletik“ iz Bijeljine. U kategoriji je „Mlađa pionirka“ a  takmiči se pored svoje i u dvije starije uzrasne kategorije „Stariji pioniri“ i „Mlađi juniori“.
Na Pojedinačnom prvenstvu Bosne i Hercegovine u kategoriji „Mlađi pioniri“ u disciplini 600 metara, osvojila je prvo mjesto i dobila titulu Prvaka BiH za 2021. godinu. Na istom prvenstvu se takmičila u kategoriji „Stariji pioniri“ u disciplini 600 metara (osvojila prvo mjesto) i u kategoriji „Mlađi pioniri“ u disciplini 60 metara (osvojila drugo mjesto). Na Pojedinačnom prvenstvu Bosne i Hercegovine u krosu u kategoriji „Mlađi pioniri“ u disciplini na 1000 metara, osvojila je takođe prvo mjesto dok je u kategoriji „Mlađi juniori“ u disciplini 800 metara  osvojila drugo mjesto. Na Pojedinačnom prvenstvu Republike Srpske u kategoriji „Mlađe pionirke“ u disciplini 600 metara osvojila je prvo mjesto i dobila titulu Prvaka Republike Srpske za 2021 godinu. Na istom turniru u kategoriji „Starije pionirke“ u disciplini 600 metara osvojila je prvo. Na međunarodnom dvoranskom mitingu pod nazivom „5. Miting budućih šampiona“ (Beograd 2021), u disciplini na 800 metara osvojila je prvo mjesto.
Na IAAF Svjetskoj bodovnoj listi za atletičare do 18 godina od mogućih 1000 osvojila je 841 bod što je svrstava u kategoriju naperspektivnijh sportista svijeta. Na manifestaciji pod nazivom „Veče atletike“ u organizaciji Atletskog saveza Republike Srpske Ema Kovač je proglašena za najbolju atletičarku Republike Srpske za 2021. godinu u kategoriji „Mlađe pionirke“.

Sergej Kulišić (atletika)
Rođen je 12.09.2015. godine. Atletikom se u AK „Akademac“ bavi nepune dvije godine i već je postigao zapažene rezultate:
-vicepravak RS za mlađe cicibane u krosu (600m),
-dva prva mjesta (kategorije 60m i 200m) –Cicibanski miting Prnjavor,
-prvo mjesto na 6. Uličnoj trci u Ugljeviku – 200m cicibani,
-prvo mjesto u štafeti (4x50m) –Prvenstvo RS za cicibane Banjaluka 2021,
-prvo mjesto na Prvenstvu RS u krosu – Vlasenica 2021.,
-prvo mjesto na 200m, Jesenji kros Prnjavor 2021.,
-prvo mjesto na Krosu Partizana, Beograd 2021.

Zoran Blagojević (atletika)
Rođen je 14.01.2012. godine. Atletikom se bavi dvije godine i za tako kratko vrijeme postao je najodlikovaniji atletičar u svom uzrastu u AK „Akademac“. Osvojio je drugo mjesto na Ekipnom prvenstvu RS u krosu, treće mjesto na Međunarodnoj uličnoj trci u Prnjavoru, prvo mjesto na 60m i drugo mjesto na 300m na Cicibanskom mitingu u Prnjavoru, prvo mjesto na Prvenstvu RS u štafeti (4x50m). Na istom turniru je osvojio prvo mjesto u disciplini 200m i drugo mjesto u trci na 60m. Osvojio je bronzanu medalju na Prvenstvu BiH u krosu na 1000m u starijoj konkurenciji od svoje te prvo mjesto na Uličnoj trci u Vlasenici.

Mitar Jovašević (atletika)
Rođen je 04.02.2006. godine u Bijeljini. U svojoj uzrasnoj kategoriji dominira na atletskim stazama Republike Srpske u više disciplina. Višestruki je prvak RS i viceprvak BiH, državni rekorder BiH u dvorani na 300 metara (Beograd 2021) i rekorder RS na 200 metara u svojoj kategoriji. Osvojio je dva prva mjesta na Prvenstvu RS (100m i 300m) u Trebinju 2021. a na Svjetskim školskim igrama u Beogradu, nastupajući za selekciju Republike Srpske osvojio je bronzanu medalju u kombinovanoj štafeti na 300 m. Na Mitingu budućih šampiona (Beograd 2021) osvojio je srebrenu medalju na 200 m.

Strahinja Blagojević (tekvondo)
Rođen je 09.11.2010. godine. Tekvondo trenira četiri godine u TKD klubu „SOKOL“. Među najznačajnijim rezultatima koje je postigao u toku 2021. godine: postao je prvak Republike Srpske, prvak Bosne i Hercegovine i osvojio drugo mjesto na Međunarodnom turniru „Imperium OPEN“ u Beogradu.

Luka Bodirogić (tekvondo)
Rođen je 2007. godine a tekvandoom se bavi od 2013. godine. Tokom 2021. godine u kadetskoj konkurenciji osvojio je bronzanu medalju na Balkanskom prvenstvu u Bukureštu, srebrenu medalju na Prvenstvu BiH, zlatnu medalju na Prvenstvu RS. Na G1 turniru „Bosna OPEN“ koji se boduje za evropska i svjetska prvenstva osvojio je srebrenu medalju.

Vladimir Kravljača (tekvando)
Rođen je 2010. godine. U 2021. godini je učestvovao na sedam takmičenja  i osvojio sedam zlatnih medalja: na državnom prvenstvu BiH, na Kupu BiH, na Prvenstvu RS, na Međunarodnim turnirima u Nišu, Prijedoru, Beogradu i Novom Sadu.

Ivana Kićanović (odbojka)
Rođena je 24.03.2006. godine u Bijeljini. Završila osnovnu školu „Jovan Dučić“ sa odličnim uspjehom i kao najbolji đak svoje generacije. Pohađa  prvi razred Srednje tehničke škole „Mihajlo Pupin“.
Odbojku je počela trenirati prije šest godina u Odbojkaškom klubu „Libero“ u Bijeljini. Odmah je bila zapažena i značajno se isticala u igri. To su prepoznali iskusni odbojkaški stručnjaci iz Odbojkaškog saveza Srbije i pozvali je na učešće na kampu za perspektivne mlade odbojkašice, Karataš 2019. Na mnogim turnirima je dobila priznanja za najboljeg primača servisa, poentera i sl. Najznačajnije rezultate je postigla 2021. godine kao kapiten pionirske selekcije OK „ Libero“. Ova selekcija je zauzela prvo mjesto na nivou Republike Srpske, a zatim i  Bosne i Hercegovine. Ivana je proglašena za najbolju igračicu u pionirskoj konkurenciji u RS, a zatim i u cijeloj BiH. Sa juniorskom selekcijom OK ,,Libero“ osvojila je treće mjesto na nivou Republike Srpske. Istovremeno, pionirke iz OK „ Libero“ sa Ivanom kao kapitenom učestvuju na Igrama mladih i osvajaju prvo mjesto na nivou BiH, a zatim učestvuju na međunarodnim Igrama mladih u Splitu.

Nikola Drljić (odbojka)
Rođen je 2002. godine. Član je Odbojkaškog kluba „Radnik“. Kapiten je juniorske selekcije OK „Radnik“ i član juniorske odbojkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Lana Radulović (fudbal)
Rođena je 02.11.2005. godine u Brodu. Fudbal u ŽFK „Radnik“ trenira četiri godine. Za taj period uspjela je da se, u konkurenciji starijih djevojčica, izbori za standardnu fudbalerku u seniorskoj selekciji kluba. Sa kadetkinjama ŽFK „Radnik“ 2021. godine osvojila je vicešampionsku titulu i proglašena za najbolju kadetkinju u BiH. Standardna je u ženskoj kadetskoj reprezentaciji BiH sa kojom je izborila učešće na Evropskom prvenstvu. U 2021. godini je debitovala i u sastavu seniorske reprezentacije BiH.

Jovana Đurić (džudo)
Rođena je 20.01.2008. godine u Bijeljini, članica Džudo kluba „ Panter“ Bijeljina. Reprezentativka je Republike Srpske i Bosne i Hercegovine. Učenica je osmog razreda Osnovne škole “Sveti Sava“ Batković.
U 2021. godini postigla  je sljedeće sportske rezultate:
-1. mjesto Prvenstvo Republike Srpske za pionirke, Pale,
-1. mjesto Prvenstvo BiH za pionirke, Laktaši,
-1. mjesto Međunarodni turnir „Trofej Beočina“,
-1. mjesto Međunarodni turnir „Trofej Pantera“, Bijeljina,
-1. mjesto Međunarodni turnir  „Kup Berkovića“,
-2. mjesto Međunarodni turnir „Kup Istočne Ilidže“,
-3. mjesto Međunarodni turnir „Trofej džudo kluba Partizan“, Beograd,
-3. mjesto Međunarodni turnir „Miloš Ostojić“, Ist.Sarajevo,
-3. mjesto Međunarodni turnir „Kup žandamerije Beograd“.

Milan Dobranić (džudo)
Rođen je 03.03.2004. godine u Trebinju, član je Džudo kluba „Panter“ Bijeljina. Džudom se bavi 11 godina, nosilac je crnog pojasa 1. Dan. Reprezentativac je Republike Srpske i Bosne i Hercegovine. Učenik je Tehničke škole „Mihajlo Pupin“ u Bijeljini.
U 2021. godini postigao je sljedeće sportske rezultate:
-1. mjesto Prvenstvo Republike Srpske za kadete, Trebinje,
-1. mjesto Prvenstvo Republike Srpske za seniore, Banja Luka,
-1. mjesto Prvenstvo BiH za kadete, Vitez,
-1. mjesto Prvenstvo BiH za seniore, Lukavac,
-1. mjesto Međunarodni turnir „Trofej Pantera“, Bijeljina.
 Učesnik Prvenstva Evrope za kadete u Letoniji, kao najbolji kadet BiH učesnik IJF trening kampa u Švajcarskoj, učesnik Evropskog kupa u Sarajevu. Izabran je među 10 najperspektivnijih sportista Republike Srpske u Banja Luci. Proglašen je najperspektivnijim sportistom Džudo saveza Republike Srpske. Stipendista je Ministarstva porodice, omladine i sporta Republike Srpske.

Dunja Vuksić (boks)
Rođena je 2008. godine i takmiči se u ženskoj konkurenciji u uzrastu školaraca. U 2021. godini je postala prvak Republike Srpske i prvak Bosne i Hercegovine na zvaničnom republičkom i državnom pojedinačnom prvenstvu. Osvojila je bronzanu medalju na zvaničnom AIBA Evropskom prvenstvu za školarce održanom 2021. godine, te je na otvorenom prvenstvu Srbije takođe nastupala i osvojila zlatnu medalju. Dakle, šampion Republike Srpske, Bosne i Hercegovine, Srbije i treća u Evropi u olimpijskom boksu. Jedini izgubljeni meč u ovoj godini je bio za finale na Evropskom prvenstvu protiv reprezentativke Rusije. Napomena: Dunja je dijete koju izdržava tetka, jer nema ni jednog roditelja. Odličan je učenik 8. razreda osnovne škole.

Saša Spasojević (boks)
Takmičar Bokserskog kluba „Radnik“ iz Bijeljine, 2006. je godište i takmiči se u juniorskoj konkurenciji. U 2021. godini je bio prvak na prvenstvu Republike Srpske, prvak na državnom prvenstvu Bosne i Hercegovine, te je na oba prvenstva dobio pehar za najboljeg juniora. Učestvovao je na međunarodnim turnirima Velikani Slavije, Montenegro Cup, na Ligi Vojvodine itd. U 2021. godini imao je ukupno 13 mečeva. Odličan je učenik prvog razreda Gimnazije „Filip Višnjić“ iz Bijeljine.

Lazar Lazić (karate)
Rođen je 02.11.2010. godine u Bijeljini. Član je Karate kluba „Panteri plus“. Tokom 2021. godine je učestvovao na Prvenstvu regije u Modriči gdje je osvojio dvije zlatne medalje pojedinačno i ekipno. Na državnom prvenstvu BiH osvojio je zlatnu medalju. U Poreču, na Balkanskom prvenstvu zauzeo je visoko sedmo mjesto.

Marija Gavrilović (karate)
Rođena je 09.12.2008. godine u Bijeljini. Članica je KK "UNSU", reprezentativka Bosne i Hercegovine i aktuelna viceprvakinja Balkana.
Izdvojeni najbolji pojedinačni rezultati:
-srebrena medalja u konkurenciji djevojčica na Balkanskom prvenstvu,
-bronzana na Prvenstvu BiH u konkurenciji djevojčica do 13 godina,
-prvakinja Republike Srpske u konkurenciji djevojčica 13 godina,
-učesnik Svjetske karate 1 lige za mlade u Venceiji,

Milica Mia Vujić (karate)
Rođena je 04.11.2009. godine u Bijeljini. Članica KK "UNSU", aktuelna prvakinja i reprezentativka Bosne i Hercegovine. Izdvojeni pojedinačni rezultati: prvakinja BiH u kategoriji djevojčica 12 godina, prvakinja Republike Srpske u kategoriji djevojčica 12 godina i perspektivna sportistkinja grada Bijeljine za 2020. godinu. Izdvojeni ekipni rezultati: pionirski ženski tim, ekipne prvakinje Republike Srpske i pionirski ženski tim, ekipne prvakinje regije.

Anđela Knežević (karate)
Rođena je 07.06.2005. godine u Bijeljini. Član KK "UNSU", aktuelna viceprvakinja BiH, pojedinačna i ekipna prvakinja Republike Srpske, reprezentativka Bosne i Hercegovine.
Izdvojeni pojedinačni rezultati: juniorska prvakinja Republike Srpske (-48kg), juniorska prvakinja Republike Srpske (-53kg), učesnik Evropskog prvenstva u Finskoj (reprezentacija BiH), stipendista Ministarstva za porodicu, omladinu i sport Republike Srpske. Izdvojeni ekipni rezultati: juniorski ženski tim, ekipne prvakinje Republike Srpske.

Ivan Knežević (karate)
Rođen je 09.07.2008. godine u Bijeljini. Član KK "UNSU", reprezentativac Bosne i Hercegovine, osvajač bronzane medalje u Svjetskoj karate1 ligi za mlade u Veneciji 2021. Izdvojeni pojedinačni rezultati: bronzana medalja u kategoriji dječaka (-40kg) u Svjetskoj karate1 ligi za mlade u Veneciji, bronzana medalja na Prvenstvu BiH u konkurenciji dječaka 13 godina (-40kg), prvak Republike Srpske u konkurenciji dječaka 13 godina (-40kg).  Izdvojeni ekipni rezultati: pionirski muški tim, ekipni prvaci Regije.

Aleksandar Novicki (karate)
Rođen je 14.12.2004. godine u Bijeljini. Član karete kluba „Šampioni“. U 2021. godini je ostvario najveći uspjeh u dosadašnjoj karijeri – postao je prvak svijeta u juniorskoj kategoriji (+76kg) na Svjetskoj ligi 1 za mlade karatiste. Reprezentativac je Bosne i Hercegovine i osvajač brojnih domaćih i međunarodnih turnira.
 
(Semberija info)