PREDSTAVLjAMO PRIJEDLOGE ZA NAJBOLjU EKIPU GRADA BIJELjINA 2021. GODINE :: Semberija INFO ::

 

PREDSTAVLjAMO PRIJEDLOGE ZA NAJBOLjU EKIPU GRADA BIJELjINA 2021. GODINE


U toku je proces izbora najboljih sportista Grada Bijeljina za 2021. godinu. Uskoro slijedi ceremonija zvaničnog proglašenja najboljih i najuspješnijih sportista, sportskih ekipa, trenera i sportskih radnika. U narednih nekoliko tekstova predstavićemo javnosti nominovane po kategorijama.

Za najuspješniju ekipu prijevljeno je deset sportskih timova sa područja grada Bijeljina: Odbojkaški klub „Radnik“, Klub malog fudbala „Radnik Siti“, Fudbalski klub „Zvijezda 09“, Tekvondo klub „SOKOL“, Tekvondo klub „JOPA“, Karate klub „UNSU“, Kik-boks klub „Panter“, Ženski fudbalski klub „Radnik“, Džudo klub „Panter“ i Bokserski klub „RADNIK“.
Žiri će, u muškoj i ženskoj konkurenciji izabrati dvije najuspješnije ekipe.

Odbojkaški klub „RADNIK“
OK „Radnik“ je u sezoni 2020/21. osvojio Prvu ligu Republike Srpske u odbojci i plasirao se u Premijer ligu Bosne i Hercegovine gdje igraju značajnu ulogu i zauzimaju visoko 4 mjesto.
-Mi iz Rukometnog kluba „Bijeljina“ vjerujemo da je OK „Radnik“ uzoran sportski kolektiv i da zaslužuje da bude proglašen za najuspješniji sportski kolektiv u Bijeljini“, poručile su sportske kolege.

Klub malog fudbala „RADNIK SITI“
KMF „Radnik Siti“ Bijeljina je u 2020. godini obnovio svoj rad, te počeo takmičenje od najnižeg ranga takmičenja. U prvoj godini po ponovnom aktiviranju, ekipa KMF „Radnik Siti“ osvaja titulu šampiona u Drugoj futsal ligi RS (takmičenje u toj sezoni su završili bez poraza, sa 10 pobjeda i dva nerješena rezultata), te su od sezone 2021/22. počeli takmičenje u Prvoj futsal ligi RS. Na polusezoni zauzimaju prvo mjesto ne krijući da im je cilj u tekućoj sezoni plasman u najveći rang futsal takmičenja u BiH odnosno, Premijer ligu BiH. 
 
Fudbalski klub „Zvijezda 09“
Prethodne, 2021. godine juniorska ekipa FK „Zvijezda 09“ (U-19) prvi put u svojoj istoriji osvojila je titulu najbolje ekipe u okviru takmičenja M:tel Premijer lige BiH za juniore. Imajući u vidu da je ekipa iz Etno sela „Stanišići“ iza sebe na tabeli ostavila ekipe kao što su FK „Borac“ Banja Luka, FK „Sarajevo“, FK „Željezničar“ i mnoge druge ekipe koje imaju veliku bazu mladih i talentovanih igrača ovo predstavlja zaista ogroman uspjeh. Prvo mjesto na tabeli osiguralo je nastup u okviru takmičenja UEFA YOUTH LEAGUE protiv Turskog prvaka, ekipe Trabzonspor. Zvijezdini juniori su se na dostojanstven način predstavili na međunarodnoj sceni.

Tekvondo klub „SOKOL“,
U 2021, godini takmičari ovog kluba su zabilježili značajne uspjehe od čega, u ekipnom plasmanu izdvajamo:
-prvo mjesto na prvenstvu Republike Srpske,
-drugo mjesto na prvenstvu Bosne i Hercegovine,
-prvo mjesto (juniori) na turniru „Imperium OPEN“ u Beogradu.

Tekvondo klub „JOPA“
U 2021. godini takmičari ovog kluba su učestvovali na 11 takmičenja gdje su osvojili 98 medalja i devet pehara. Na republičkom prvenstvu u Zvorniku osvojili su 47 medalja (19 zlatnih, 17 srebrenih i 11 bronzanih) a u ekipnoj konkurenciji u kategoriji predpionira osvojili su zlato (dječaci) i srebro (djevojčice). Mlađi kadeti (dječaci) osvojili su prvo mjesto ekipno a kadetska selekcija srebrenu medalju. Drugi su bili i seniori (muški) dok je ekipa Tekvondo kluba „JOPA“ u sveukupnom plasmanu na prvenstvu Republike Srpske zauzela drugo mjesto. Na prvenstvu Bosne i Hercegovine osvojili su 17 medalja i 2 pehara, a u ekipnoj konkurenciji osvojili su bronzu sa mlađim kadetima (dječaci) i bronzu sa seniorima (muškarci). Klub je takođe učestvovao na Balkanskom prvenstvu u Bukureštu gdje je osvojio dvije medalje: srebrenu u seniorskoj i bronzanu u kadetskoj konkurenciji.
 
Karate klub „UNSU“
Tokom prethodne godine karatisti KK „UNSU“ imali su razloga za slavlje. Pored individualnih uspjeha zabilježili su i hvale vrijedne rezultate u ekipnom plasmanu. Juniorski ženski tim, aktuelne su ekipne prvakinje Republike Srpske. U stopu su ih pratile djevojčice iz pionirskog ženskog tima koje su izborile titulu ekipnih prvakinja Republike Srpske. Na drugoj strani, seniorski (U21) muški tim je izborio titulu ekipnih viceprvaka Republike Srpske dok je seniorski muški tim osvojio ekipno peto mjesto u Republici Srpskoj.

Kik-boks klub „Panter“
Takmičari ovog kluba ostvarili su sljedeće rezultate u 2021. godini:
– treće mjesto na Svjetskom prvenstvu za seniore u kik-boksu – Jasmin Ramić, (Venecija 2021)
– prvo mjesto na „BALKAN OPEN 2021“ – Jasmin Ramić (Tešanj 2021),
– prvo mjesto na Prvenstvu BiH u lou kick – Jasmin Ramić (Pale 2021),
– drugo mjesto na Prvenstvu BiH full contact – Jasmin Ramić (Zenica 2021),
– drugo mjesto na Prvenstvu BiH u K1 – Jasmin Ramić (Živinice 2021),
– drugo mjesto na Prvenstvu BiH u boksu – Jasmin Ramić (Bijeljina 2021),
– prvo mjesto na Prvenstvu RS, lou kick – Jasmin Ramić (Trebinje 2021),
– prvo mjesto na Prvenstvu BiH u kick light za juniore - Nikola Alimpić,
– prvo mjesto na Prvenstvu BiH u kick light za mlađe kadete - Vasilije Savić,
– drugo mjesto na Prvenstvu BiH u kick light za juniore - Nedžad Suljić,
– drugo mjesto na Prvenstvu BiH u kick light za juniore Marko Vujić,
– treće mjesto na Prvenstvu BiH u kick light za juniore -Aldin Mehmedović,
– prvo mjesto na Prvenstvu BiH u lou kick za juniore - Aldin Mehmedović,
– drugo mjesto na Prvenstvu BiH u lou kick za juniore - Nedžad Suljić,
– prvo mjesto na Prvenstvu RS u kick light za juniore - Marko Vujić,
– prvo mjesto na Prvenstvu RSu lou kick za kadete - Osman Omerović,
– prvo mjesto na Prvenstvu BiH u lou kick za mlađe kadete - Vasilije Savić.
Takmičar Kik-boks kluba „Panter“ Jasmin Ramić proglašen je za najboljeg kik-boksera Republike Srpske u 2021. godini.

Ženski fudbalski klub „RADNIK“
ŽFK "Radnik" Bijeljina je standardni učesnik ženske Premijer lige BiH od njenog osnivanja 2012. godine. Seniorska ekipa je igrala četvrtinu finala Kupa BiH. Prethodnu godinu će pamtiti po dobrim uspjesima mlađih selekcija. Kadetkinje ŽFK „Radnik“ su 2020/21. sezonu završile kao vicešampionke BiH a jesenju polusezonu su završile kao prve na tebeli.
U 2021. godini 18 članica ŽFK „Radnik“ je dobilo poziv za nastup u reprezentativne selekcije BiH u svim uzrastima.
 
Džudo klub „PANTER“
Muška ekipa Džudo kluba „Panter“ iza sebe ima veoma uspješnu godinu. Seniori su postali vicešampioni Republike Srpske dok su na prvenstvu BiH izborili bronzanu medalju. Poletarci su šampioni Republike Srpske i šampioni BiH. Mlađi pioniri su treći u Republici Srpskoj i drugi (vicešampioni) u BiH dok su stariji pioniri treći u BiH. Mlađi seniori postali su vicešampioni Republike Srpske.
Na Prvenstvima Republike Srpske osvojene su 42 medalje (14 zlatnih, 10 srebrenih, 18 bronzanih), na Prvenstvima BiH osvojeno 30 medalja (9 zlatnih, 10 srebrenih, 11 bronzanih). U 2021. godini Džudo klub „Panter“ je imao čast dati 19 reprezentativaca BiH/RS. Zbog pandemije korona virusa nisu održavana prvenstva Balkana.

Bokserski klub „Radnik“
U 2021. godini bokseri BK „Radnik“ postali su ekipni šampioni Premijer lige Bosne i Hercegovine. Imaju tri prvaka države u pojedinačnoj kategoriji i dva učesnika na svjetskom prvenstvu u Beogradu za reprezentaciju BiH.

Semberija info