PREDSTAVLjAMO KANDIDATE ZA NAJBOLjEG SPORTISTU GRADA BIJELjINA 2021. GODINE :: Semberija INFO ::

 

PREDSTAVLjAMO KANDIDATE ZA NAJBOLjEG SPORTISTU GRADA BIJELjINA 2021. GODINE


U toku je proces izbora najboljih sportista Grada Bijeljina za 2021. godinu. Uskoro slijedi ceremonija zvaničnog proglašenja najboljih i najuspješnijih sportista, sportskih ekipa, trenera i sportskih radnika. U narednih nekoliko tekstova predstavićemo javnosti nominovane po kategorijama.

Za najboljeg sportistu u seniorskoj kategoriji stručni žiri je prihvatio nominaciju 18 sportista. Na listi se nalaze: Mladen Stevanović, Nikolina Vukobrat (rukomet), Dejan Kokoruš, Aleksandar Pirgić, Teodora Sojić (košarka), Branko Živković, Aleksandar Ivković (karate), Miljan Odžaklić (futsal), Branimir Simić (automobilizam), Jasmin Ramić (kik-boks), Njegoš Pantić, Mihailo Angel Rikić (tekvondo), Ana Zekić, Vladimir Milićević (odbojka), Pavle Vujnović (džudo), Sofija Krajšumović (fudbal), Leo Cvitanović, Alen Rahimić (boks).

Žiri će odabrati deset najboljih, od kojih će zatim izabrati troje najuspješnijih za 2021. godinu.
 
Mladen Stevanović (rukomet)
Mladen Stevanović je rođen 1999. godine. U posljednje četiri godine nosilac je igre Rukometnog kluba „Bijeljina“. Svojom igrom i zalaganjem skrenuo je na sebe pažnju i drugih klubova. U sezoni 2021/22. postizao je prosječno 5,2 golova po utakmici. U 22 odigrana kola Prve M:tel lige Republike Srpske postigao je 116 golova i ostvario 49 asistencija.

Nikolina Vukobrat (rukomet)
Rođena je 21.06.2004. godine u Bijeljini. Učenica je Poljoprivredne i medicinske škole u Bijeljini. Rukomet je počela trenirati 2014. godine u ŽRK ''Radnik''. Prošla je sve omladinske selekcije u klubu. U protekloj godini najbolji je strijelac ekipe i u prosjeku je davala devet golova po utakmici. Postignutim golovima i velikim zalaganjem, kako na terenu tako i van njega dala je veliki doprinos što se ekipa nalazi na diobi 1. mjesta  (isti broj bodova sa ekipom  Rogatice) u jesenjem dijelu Prve lige Republike Srpske u sezoni 2021/22.
 
Dejan Kokoruš (košarka)
Dejan Kokoruš je kapiten KK „Radnik BNB“ sa kojim je 2021. osvojio titulu prvaka Republike Srpske (njegova četvrta titula) i izborio plasman u košarkašku Premijer ligu BiH. Proglašen je za najboljeg košarkaša Prve lige RS i više puta pozivan u reprezentaciju Republike Srpske.

Aleksandar Pirgić (košarka)
Rođen je 12.11.2002. godine. Igrao je za mlađe kategorije KK „Budućnost BN“. Bio je prvak Bosne i Hercegovine sa kadetima i prvak Republike Srpske sa pionirima KK „Budućnost BN“. Tokom 2021. godine je postao standardni član seniorske ekipe kluba koja se sa mnogo upjeha takmiči u Prvoj ligi RS. Aleksandar igra na poziciji beka, ističe se energijom i upornošću te dobija sve veću minutažu u ekipi.

Teodora Sojić (košarka)
Teodora je rođena 17. avgusta 2004. godine u Bijeljini. Jedna od lidera ženske ekipe KK „Budućnost BN“ koja se takmiči u Prvoj ligi RS gdje trenutno zauzimaju visoko treće mjesto na tabeli. Teodora igra na poziciji tri, i ističe se energijom i borbenošću koju prenosi na ostatak ekipe.

Branko Živković (karate)
Branko Živković je rođen 24.05.2002. godine u Bijeljini. Završio je Tehničku školu. Prve korake u karate sportu načinio je u Karate klubu „Panteri“ i ostao mu vjeran. Prilikom školovanja bio je primjeran učenik, isti takav je i kao član kluba, redovan na treninzima, disciplinovan, što je u proteklim godinama dovelo do odličnih rezultata u mlađim uzrasnim kategorijama. Kao senior, nastavio je istim tempom. Neki od važnijih rezultata u 2021. godini su: Srpska Open – srebro, pojedinačno  i ekipno U21, zlato - Seniorsko prvenstvo RS, zlato -Republičko prvenstvo mlađi senior, bronza - Državno prvenstvo BiH mlađi senior, zlato - Balkansko prvenstvo (član reprezentacije BiH).

Aleksandar Ivković (karate)
Aleksandar je rođen 16.09.2003. godine u Bijeljini. Član je Karate kluba „UNSU“ sa kojim je tokom 2021. godine postao seniorski prvak Republike Srpske i osvojio bronzanu medalju na prvenstvu RS za mlađe seniore. U ekipnoj konkurenciji, sa kolegama iz kluba (U21) postao je ekipni viceprvak Republike Srpske dok su u seniorskoj kategoriji osvojili peto mjesto u Republici.

Miljan Odžaklić (futsal)
Rođen je u Bijeljini 24.10.2001. godine. U rodnom gradu je završio osnovno i srednje obrazovanje. Od malih nogu je u sportu. Prošao je sve omladinske selekcije FK „Radnik“ te sa generacijom U16 bio šampion Bosne i Hercegovine. Sa 17 godina je debitovao u seniorskom timu FK „Radnik“. Trenutno je član drugoligaša FK „Sloga“ iz G.Crnjelova. Od ponovnog pokretanja Kluba malog fudbala „Radnik Siti“ Bijeljina, uključen je u rad kluba. Jedan je od najzaslužnijih igrača za sve uspjehe koje je ovaj klub postigao tokom prethodnih 18 mjeseci. Sa ekipom KMF „Radnik Siti“ u 2021. godini je osvojio titulu prvaka u Drugoj futsal ligi RS (grupa centar) a jesenji dio Prve lige su završili na čelnoj poziciji tabele.

Branimir Simić (moto sport)
Rođen je 19. aprila 1979. godine. Automobilizmom se bavi od 2001. godine. Tri puta je osvajao šampionat BiH i RS na kružnim auto trkama a četiri puta je bio prvak BiH i RS na brdskim auto trkama. U sezoni 2021 Branimir Simić je nastupio na pet brdskih trka u okviru Prvenstva BiH i RS kojom prilikom je po četvrti put osvojio titulu državnog i republičkog šampiona te postavio dva nova rekorda staze.

Jasmin Ramić (kik-boks)
Jasmin Ramić je rođen 22.11.1995. godine u Bijeljini. Nastupa za Kik-boks klub „Panter“. Član je reprezentacije BiH. Tokom 2021. godine ostvario je sljedeće rezultate:
-bronzana medalja na Svjetskom prvenstvu u kik-boksu za seniore,
-zlatna medalja na Međunarodnom turniru „Balkan OPEN 2021“ gdje je, u konkurenciji takmičara iz 17 zemalja proglašen za najboljeg borca turnira.
-prvo mjesto na prvenstvu BiH u lou kick kategoriji,
-drugo mjesto na prvenstvu BiH u full contact kategoriji,
- drugo mjesto na prvenstvu BiH u K1 kategoriji,
- prvo mjesto na prvenstvu Republike Srpske u lou kick kategoriji.
Ramić je proglašen najboljim kikbokserom Republike Srpske za 2021. godinu.
 
Njegoš Pantić (tekvondo)
Rođen je 2003. godine. Tekvondo trenira deset godina, nosilac je Crnog pojasa 2. Dan. Pet godina je stalni reprezentativac Bosne i Hercegovine. Osvajač je bronzane medalje sa Evropskog klupskog prvenstva (Zagreb, novembar 2020. godine). Jedini je sportista u Bijeljini koji ima osam uzastopnih titula državnog prvaka BiH u svim uzrastima u kojima se takmičio (mlađi kadeti, kadeti, juniori, seniori). U 2021. godini Njegoš je osvojio srebrenu medalju na Balkanskom prvenstvu za seniore u Bukureštu, osvojio je takođe, osmu titulu prvaka Bosne i Hercegovine, pobjednik je Kupa BiH, prvak Republike Srpske, osvajač srebrene medalje na Međunarodnom turniru u Nišu.
 
Mihailo Angel Rikić (tekvondo)
Najuspješniji tekvondo borac Tekvondo kluba „FALKON“ rođen je 07.11.1997. godine u Bijeljini, osvojio je u 2021. godini zlatnu medalju na prvenstvu Republike Srpske.
Unazad nekoliko godina osvajao je prvo mjesto na prvenstvu Balkana, prvo mjesto na prvenstvu Bosne i Hercegovine i prvo mjesto na prvenstvu Republike Srpske.
 
Ana Zekić (odbojka)
Rođena je 15. marta 2005. godine u Bijeljini. Dijete je bez roditelja, od oca Miloša-generala VRS i majke Radinke koji su stradali u saobraćajnoj nesreći prije 15 godina. Član je Gradskog ženskog odbojkaškog kluba „Radnik“ iz Bijeljine od svoje desete godine. Sjajna učenica, jedna od najboljih i u osnovnoj školi i u Tehničkoj koju sada pohađa, ponos kluba, svojim sportskim zalaganjem i talentom izrasla je u reprezentativnu igračicu – odbojkašicu na poziciji primač-korektor. Nastupa u  kadetskoj, juniorskoj i seniorskoj ekipi kluba i najbolja je igračica u klubu. Njene igre u ŽOK „Radnik“ u proteklim periodu kao i u ovoj godini morale su biti primjećene i od strane selektora reprezentacija BiH u mlađim kategorijama tako da je izabrana na spisak  juniorske selekcije Bosne i Hercegovine. U 2001. godini seniorska ekipa je zauzela 3. mjesto u Prvoj ligi Republike Srpske, dok su kadetkinje izborile plasman za nastavak borbe u četvrtfinalnom takmičenju koje je u toku.
Vladimir Milićević (odbojka)
 
Dugogodišnji kapiten OK „Radnik“. Iako u poznim sportskim godinama na pravi način predvodi svoju ekipu. Među najzaslužnijima je za titulu prvaka RS u 2021. i povratak u odbojkašku Premijer ligu BiH gdje na kraju jesenjeg dijela prvenstva zauzimaju četvrto mjesto na tabeli.
 
Pavle Vujnović (džudo)
Rođen je 20.07.2001. godine u Bijeljini. Član je Džudo kluba „Panter“ Bijeljina. Džudom se bavi 15 godina, nosilac je crnog pojasa 1. Dan. Reprezentativac je Republike Srpske i Bosne i Hercegovine. U 2021. godini postigao je sportske rezultate:
Drugo mjesto na Prvenstvu Republike Srpske za seniore u apsolutnoj kategoriji (+100 kg) u Banja Luci,
Drugo mjesto na Prvenstvu BiH za seniore u apsolutnoj kategoriji  (+100 kg) u Lukavcu,
Sa ekipom Džudo kluba „ Panter“ Bijeljina na Prvenstvu Republike Srpske u sveukupnom plasmanu zauzeo drugo mjesto, a na Prvenstvu BiH u sveukupnom plasmanu zauzeo 3 mjesto.

Sofija Krajšumović (fudbal) 
Rođena je 12.07.2002. godine. Fudbalom se bavi šest godina a 2021. joj je jedna od zajuspješnijih u karijeri.
Standardna je članica ženske U19 reprezentacije BiH sa kojom je ostvarila istorijski plasman u Elitnu rundu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Takođe, stalna je reprezentativka ženske A selekcije BiH. U kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo Sofija je odigrala osam mečeva na kojima je postigla pet golova. Na klupskom planu, najbolja je fudbalerka i najbolji strijelac ŽFK „Radnik“. U tradicionalnom izboru FS RS proglašena je za najbolju fudbalerku Republike Srpske za 2021. godinu.
 
Leo Cvitanović (boks) 
Tokom 2021. godine Leo Cvitanović je ostvario sljedeće rezultate:
-seniorski prvak Bosne i Hercegovine,
-u regionalnoj bokserskoj ligi ostvario je 100% učinak,
-srebrena medalja na najjačem međunarodnom turniru u olimpijskom    boksu „Zagreb Grand Prix“,

Alen Rahimić (boks)
Alen Rahimić, bokser BK „Radnik“ u 2021. godini je napravio sljedeće uspjehe u ringu:
-zlatna medalja na prvenstvu Balkana u olimpijskom boksu,
- prvak Bosne i Hercegovine,
-četvrto mjesto na Evropskom prvenstvu u olimpijskom boksu za seniore (Italija 2021),
-nastupao u regionalnoj bokserskoj ligi za BK „Radnik“ i ostvario 100% učinak bez poraza.

Semberija info