BIBLIOTEKA „FILIP VIŠNjIĆ“ BIJELjINA :: Semberija INFO ::

 

BIBLIOTEKA „FILIP VIŠNjIĆ“ BIJELjINA


Popravljena stolarija
Biblioteka „Filip Višnjić“ Bijeljina jedina je biblioteka U Republici Srpskoj koja ima svoj objekat koji je namjenski izgrađen, a ove godine proslaviće 90 godina postojanja.  U protekloj godini započeta je i završena rekonstrukcija fasadne stolarije na studentskoj sali.

Direktorka Naѕrodne biblioteke „Filip Višnjić“ Željana Arsenović rekla da su radovi koji obavljani u protekloj godini izuzetno važni za funkcionisanje biblioteke i studentske sale.


-Ovi radovi se tiču zamjene fasadne stolarije, odnosno dijela koji nije zamijenjen. Mi smo u 2021. Godini, kroz budžet Grada Bijeljina, uspjeli da obezbijedimo sredstva koja su potrebna za zamjenu fasadne stolarije. Ona je od izuzetnog značaja iz više razloga, jer studentsku salu, odnosno čitaonicu koriste isključivo studenti koji tu uče i osobe koje pišu magistarske ili doktorske radove. Stara stolarija je bila van funkcije, propuštala je vodu usljed padavina, duvao je vjetar i samim tim toplota je odlazila van.  Uspjeli smo sve završiti u roku, što je stvarno uspjeh u ovo vrijeme pandemije virusa korona. Radovi su bili završeni krajem novembra prošle godine, ali nažalost jedan segment je morao ići na popravku. Sada, sa zadovoljstvom, mogu reći da smo studensku čitaonicu ponovo pustili u rad i biće mnogo toplija i funkcionalnija“, istakla  je direktorka Željana Arsenović.
-Iako su svi radovi bili završeni u predviđenom roku, razlog zbog koga su skele stajale malo duže jeste ispravka nedostataka koji su uočeni po završetku radova'', rekla je direktorka Arsenović.

-U skladu sa ugovorom o javnoj nabavci, koja je provedena vezano za rekonstrukciju fasadne stolarije, mi smo po tom ugovoru imali garanciju kojom je izvođač podlijegao nama kao potrošačima i tako da smo mi uočili neke nedostatke koji su se ticali spoljašnjeg dijela, koji se nisu dobro uklopili. Iz tih razloga, skela je ostala tu, da bi se sve to zamijenilo“, završila je Arsenovićeva.

Arsenovićeva je dodala da ovo nisu jedini radovi i da će ubuduće biti još mnogo radova na biblioteci da bi se obezbijedili uslovi čuvanja knjižnog fonda koji posjeduju, jer je to kulturno blago i kulturno nasljeđe koje čuvaju, a sve to uz pomoć sredstava iz budžeta Grada Bijeljina.