BIJELjINA: POMOĆ DOBILA 583 BORCA :: Semberija INFO ::

 

BIJELjINA: POMOĆ DOBILA 583 BORCA


Foto
Jednokratnu novčanu pomoć socijalno ugroženim nezaposlenim borcima od prve do pete kategorije, mlađim od 60 godina, tokom 2021. godine dobila su ukupno 583 korisnika iz Bijeljine, potvrđeno je portalu InfoBijeljina iz Ministarstva rada i boračko invalidske zaštite Republike Srpske.

Ministarstvo rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske raspisalo je 2. aprila prošle godine javni poziv za materijalnu pomoć za socijalno ugrožene nezaposlene borce Vojske Republike Srpske u iznosu od 100 KM.

U novembru, Vlada RS dopunila je odluku o isplati mjesečnog dodatka socijalno ugroženim i nezaposlenim borcima VRS, tako da to novčano primanje, osim onih koji žive u RS, dobiju i borci sa prebivalištem u Federaciji BiH i Brčko distriktu BiH.

"Vlada je utvrdila da postoji opravdan razlog da se, osim borcima sa prebivalištem u Republici Srpskoj, mjesečno novčano primanje obezbijedi i borcima sa prebivalištem u Federaciji BiH i Brčko distriktu BiH, uz uslov da sami pribave dokaze o ispunjavanju uslova koji su utvrđeni Odlukom", saopšteno je tada iz Vlade Republike Srpske.

(Info Bijeljina)