RETROVIZOR: KO SU BILI NAJBOLjI? :: Semberija INFO ::

 

RETROVIZOR: KO SU BILI NAJBOLjI?


Foto
U toku je proces izbora najboljih sportista Grada Bijeljina za 2021. godinu. Redakcija „Semberskih novina“ je organizovala većinu od prethodnih 45. manifestacija čuvajući u svojoj arhivi sjećanje na semberske sportiste od kojih su neki obilježili vrijeme za nama dok su neki još uvijek aktivni u sportu.

U narednih nekoliko dana podsjetićemo se pobjednika manifestacije Izbor najboljeg sportiste Grada Bijeljina koji su tokom prethodnih deset godina imali čast da zasluže ovo gradsko priznanje.

Za najboljeg sportistu Grada Bijeljina za 2012. godinu proglašen je Nebojša Erkić, košarkaš KK „Radnik“. Rođen je 16. avgusta 1989. godine a u svojoj sportskoj karijeri nastupao je za košarkaške klubove „Slavija“, „Radnik“, „Zlatorog Laško“... od 2018. godine nastupa za ekipu KK „Budućnost BN“. Drugu nagradu osvojio je fudbaler FK "Radnik" Jovo Kojić, a treća nagrada je pripala rukometašu Nenadu Siraru. Za najuspješniju omladinku proglašena je Jelena Macanović, članica Atletskog kluba "Akademac", dok je najbolji omladinac bio Dašo Simeunović, član Bokserskog kluba "Radnik".



Sljedeće, 2013. godine najbolje sportske rezultate u seniorskoj kategoriji ostvario je Zoran Nikić, fudbaler FK „Radnik“. Po ocjeni stručnog žirija drugoplasirani je bio Ljubomir Stančić, član Tekvondo kluba "Jopa", a treći je Aleksandar Vasilić, košarkaš KK "Građanski". Među deset najuspješnijih sportista Bijeljine za tu godinuplasirali su se još Milica Hrnjez (Ženski odbojkaški klub „Radnik"), Vladimir Radovanović (Košarkaški klub „Radnik").
Đorđe Tomić (Bokserski klub „Radnik"), Novica Ristić (Rukometni klub „Radnik"), Vladana Janjić (Ženski rukometni klub „Radnik"), Nemanja Arsenović (DžK „Panter") i Marina Simić (Ronilački klub „Panteri").

Najbolji sportista Grada Bijeljina za 2013. godinu, Zoran Nikić rođen je petog januara 1990. godine. Počeo je da trenira fudbal sa devet godina u FK „Proleter“ iz Dvorova. U ovom klubu je ostao sve do punoljetstva 2008. godine kada prelazi u FK „Radnik“. U prvoj sezoni sa Bijeljincima osvojio je Kup Republike Srpske, uz sjajan učinak od sedam golova na šest utakmica. Potom je po sezonu nosio dres FK „Podrinje“ iz Janje, te FK „Kozara“ iz Gradiške i ponovo Podrinja. Na početku sezone 2012/13. vratio se u redove Radnika, gdje je ostao do sezone 2014/15. kada je okončao svoju fudbalsku karijeru.



(Semberija info)