HAVARIJA NA TOPLOVODNOJ MREŽI OHLADILA RADIJATORE :: Semberija INFO ::

 

HAVARIJA NA TOPLOVODNOJ MREŽI OHLADILA RADIJATORE


Imali smo relativnu mirnu grejnu sezonu, kada je u pitanju isporuka toplotne energije do druge polovine januara, međutim, u posljednjim danima januara došlo je do zastoja na kotlovima, što je uslovilo to da je grijanje bilo na minimumu, jer je u funkciji bio samo jedan kotao, izjavio je za “Semberija info” Rade Hadži Stević, vršilac dužnosti direktora Gradske toplane u Bijeljini.

​Rade Hadži Stević kaže da je do zastoja rada na kotlovima došlo zbog neadekvatnog remonta kotlovskih postrojenja nakon završetka prošlogodišnje grejne sezone.

“Mi smo vrlo brzo sanirali kvar i ponovo su u funkciji oba kotla. Međutim, od ponedjeljka imamo havariju na toplovodnoj mreži, tako da gotovo pola grada ne možemo u ovom trenutku da grijemo. Svi naši radnici, monteri i terenci su na terenu. U ovom trenutku još uvijek nismo uspjeli locirati oštećenje, iako nam se u sistemu iskazuju veliki gubici toplotne energije, tako da se u kotlovnici ne može postići odgovarajući pritisak. Radimo na tome da u što kraćem roku utvrdimo gdje je došlo do pucanja cijevi na mreži. Nakon toga ćemo sanirati kvar, ali, trenutno, kao i kod bolesti, važno je dijagnostifikovati bolest, odnosno  kvar”, kaže Hadži Stević, ističući da se nada da će kvar biti otklonjen u najkraćem mogućem roku.

Semberija info