OK „RADNIK“ NE KRIJE ŠAMPIONSKE AMBICIJE :: Semberija INFO ::

 

OK „RADNIK“ NE KRIJE ŠAMPIONSKE AMBICIJE


Foto
Predstojećeg vikenda nastavlja se takmičenje u odbojkaškoj Premijer ligi BiH. Odbojkaški klub „Radnik“ iz Bijeljine je prvi dio sezone završio na četvrtom mjestu na tabeli gdje su u 12 kola zabilježili sedam pobjeda i pet poraza.

Prvenstvo nastavljaju utakmicom protiv OK „Borac M:tel“ koja će se odigrati u nedjelju, 30. januara u 16 časova u Dvorani gimnazije. U duelu ove dvije ekipe u prvom djelu sezone banjalučka ekipa je izvojevala tijesnu pobjedu od 3:2 u setovima tako da se odbojkaši OK „Radnik“ s pravom nadaju revanšu. Derbi ovog kola će se moći pratiti u direktnom televizijskom prenosu na kanalu BHT.

-Zimsku pauzu smo jako dobro iskoristili. U periodu priprema najveći broj dana smo trenirali dva puta dnevno. Ono što je jako važno, u ekipi nema povrijeđenih. Atmosfera je odlična pred nastavak takmičenja“, rekao je kapiten i trener ekipe Vladimir Milićević.

Proljetni dio sezone se sastoji od šet kola regularnog dijela takmičenja nakon čega slijedi plej of u kojem ćemo dobiti šampiona Premijer lige BiH. Cilj bijeljinskog premijerligaša je plasman u plej of a zatim napad na titulu državnog prvaka.



-Na početku sezone, Vlado i ja smo napravili rokadu. Ja sam se vratio na klupu a Vladimir je preuzeo dužnost drugog trenera i kapitena ekipe. Što se tiče odbojkaša, sačuvali smo sve članove ekipe iz jesenjeg dijela prvenstva. Pojačali smo se odbojkašem koji je prije nekoliko godina dvije sezone nosio dres OK „Radnik“. Radi se o Danilu Vukoviću koji igra na poziciji korektora a koji je prethodnu godinu i po nastupao u Superligi Hrvatske za OK „Ribola Kaštela“. Njegov dolazak je dodatno pojačao konkurenciju u ekipi i povećao kvalitet koji će nam biti potreban da ostvarimo zacrtane ciljeve“, izjavio je Darko Manojlović, trener OK „Radnik“.

Manojlović je naglasio da je finansijska situacija u klubu stabilna te da su svi troškovi nastali tokom 2021. godine uredno servisirani. U toku su pregovori sa jednim sponzorom, čijom podrškom će se finansijska situacija u klubu konsolidovati i ustabiliti za narednih nekoliko sezona.

Jedan od oslonaca ekipe je Aleksandar Đurić koji smatra da su iza ekipe naporne pripreme koje su imale za cilj postizanje forme i uigravanje ekipe za realizaciju visokih ambicija OK „Radnik“.

-Kao što je već rečeno, naš klub ove sezone ima šampionske ambicije i mi smo spremni da te ambicije ostvarimo“, zaključio je Đurić.

(Semberija info)