TEHNIČKA ŠKOLA "MIHAJLO PUPIN" OBILjEŽILA ŠKOLSKU SLAVU :: Semberija INFO ::

 

TEHNIČKA ŠKOLA "MIHAJLO PUPIN" OBILjEŽILA ŠKOLSKU SLAVU


Školska slava, posvećena prvom srpskom prosvjetitelju Svetom Savi, obilježena je svečano i u Tehničkoj školi "Mihajlo Pupin".

-Savindan je više od praznika. To je ono što nas prati tokom cijele godine jer nas njegova djela usmjeravaju na pravi put a to je put obrazovanja i usmjeravanja naših učenika", rekao je Milenko Maksimović, direktor Tehničke škole.

On je podsjetio prisutne da je ova škola prošle godine obilježila veliki jubilej, 100 godina postojanja i rada Tehničke škole u Bijeljini kao i da je, povodom Dana Republike od strane predsjednice Republike Srpske nagrađena Ordenom Njegoša prvog reda.

Obilježavanju školske slave prisustvovao je i gradonačelnik Ljubiša Petrović koji nije propustio priliku da naglasi važnost obrazovanja i značaja Tehničke škole u tom procesu.

-U svetosavlju sve kreće, sve opstaje, sve se nadograđuje i sve napreduje. Ovo je prilika da se u jednoj svečarskoj atmosferi uvjerimo u rezultate rada Tehničke škole "Mihajlo Pupin" jer danas ovdje sjede brojni nekadašnji učenici ove škole. Sada su to akademski građani našeg društva, profesori i stručnjaci u svojim poslovima što nam govori da je ova škola na dobrom svetosavskom putu promocije obrazovanja", istakao je gradonačelnik Grada Bijeljina i poželio da i u budućnosti ova škola bude mjesto obrazovanja kvalitetnih stručnjaka.
 
Semberija info