BOLjI USLOVI ZA OSNOVCE U POPOVIMA :: Semberija INFO ::

 

BOLjI USLOVI ZA OSNOVCE U POPOVIMA


Zgrada Područne osnovne škole „Vuk Karadžić“ u Popovima izgrađena je prije više od 70 godina i do danas u njenu adaptaciju nisu uložena nikakva značajnija sredstva. Do ove godine. Naime, zahvaljujući sredstvima Fondacije Nj.K.V. Princeze Katarine, Fondacije Džon i Mildred Medić Vučenić i Humanitarne organizacije „Lifeline“ iz Čikaga na školskoj zgradi je zamjenjena kompletna unutrašnja i vanjska stolarija i  ugrađeno centralno grijanje po sistemu toplovodnih pumpi. Škola je još dobila dvije školske table i tri paketa didaktičkog materijala za svoje učenike.
 

 
-Škola nam je sada ljepša, imamo lijepe prozore. Mnogo je toplije nego prije. Sada, i kada izađemo na hodnik i tamo je toplo“, rekla je Dragana Tešić, učenica petog razreda.
 

 
Poručna osnovna škola „Vuk Karadžić“ u Popovima ima 32 učenika raspoređenih u tri odjeljenja. Dva odjeljenja su kombinovana, čine ih učenici prvog i drugog u jednom i četvrtog i petog razreda u drugom odjeljenju dok učenici trećeg razreda imaju svoje osjeljenje.
 

-Sav posao na školskoj zgradi je urađen u periodu od 15. decembra prošle do 20 januara ove godine. Zahvaljujući našim donatorima od danas naši učenici i naši nastavnici imaju mnogo bolje uslove za realizaciju vaspitno-obtazovnog procesa“, rekao je Predrag Račanović, direktor OŠ „Vuk Karadžić“.

Semberija info