USPJEŠNA GODINA IZA BOKSERSKOG KLUBA “RADNIK” :: Semberija INFO ::

 

USPJEŠNA GODINA IZA BOKSERSKOG KLUBA “RADNIK”


Foto
Do medalje u boksu je jako teško doći, a Radnik ih osvaja već dugi niz godina
 
Bokserski klub „Radnik“ sa tradicijom od preko četiri decenije u 2021. godini je imao veoma aktivnu sezonu u kojoj je ostvario izuzetne rezultate čime se ubraja među najuspješnije sportske kolektive ne samo u Bijeljini, nego i u Republici Srpskoj, a i Bosni i Hercegovini.
BK „Radnik“ u prethodnoj godini je učestvovao i ostvario zapažene rezultate u tri lige: Regionalna liga u boksu (Srbija, Hrvatska, Slovenija, Makedonija, Crna Gora i Bosna i Hercegovina), Premijer liga Bosne i Hercegovine i Liga Republike Srpske.
Jedini je klub iz Republike Srpske koji učestvuje u regionalnoj ligi.


 
Najistaknutiji rezultati u 2021. godini su:
  1. Zlatna medalja na Balkanskom prvenstvu u Hrvatskoj,
  2. Bronzana medalja sa Evropskog prvenstva za školarce,
  3. Peto mjesto na Evropskom seniorskom prvenstvu u Italiji,
  4. Dva učesnika na Svjetskom prvenstvu u boksu (Beograd 2021),
  5. Pet zlatnih, dvije srebrene i jedna bronzana medalja sa pojedinačnih prvenstava Bosne i Hercegovine u raznim uzrastima,
  6. Jedna zlatna, jedna srebrena i dvije bronzane medalje na Prvenstvu Republike Srpske,
  7. Pehar za najboljeg juniora i pehar za najbolju školarku na prvenstvu Bosne i Hercegovine i pehar za najborbeniji par u seniorskoj konkurenciji,
 
BK „Radnik“ iz Bijeljine je organizator jednog od najspektakularnijih sportskih događaja 2021. godine koji su se desili u Bijeljini. U pitanju je jedno kolo regionalne bokserske lige, između BK „Radnik“ i BK “Maribor“ iz Slovenije koje je organizovano na Gradskom trgu čime je pružena mogućnost građanima Bijeljine da uživaju u vještinama boksera dva kluba.



-Pored svih medalja i pehara, najponosniji smo na punu salu vježbača svih uzrasta. U sali BK „Radnik“ se redovno održavaju treninzi za sve uzraste sa glavnim trenerom Borislavom Gligorićem i sa još nekoliko pomoćnih trenera. Škola boksa BK „Radnik“ je nadaleko poznata i respektabilna, što pokazuje činjenica da je BK „Radnik“ suvereni vladar Premijer lige BiH već duže od deset godina. Zanimljiva je informacija da smo krajem decembra 2021. godine nastupali u Tuzli u okviru Premijer lige BiH sa pet takmičara i ostvarili svih pet pobijeda. Na tom kolu lige tim je predvodio legendarni bijeljinski teškaš Dašo Simeunović“, poručuju iz Bokserskog kluba „Radnik“.
 
Bijeljinske boksere u narednom periodu očekuje meč u sklopu regionalne lige protiv BK „Crvena Zvezda“ iz Beograda i Međunarodni turnir za žene „Kup nacija“ u Srbiji, gdje će nastupiti njihove dvije takmičarke.
 
-Boks je olimpijski sport, nema drugih verzija i klasa. Ima jedno svjetsko prvenstvo, jedno evropsko, itd. Do medalje u boksu je jako teško doći, a Radnik ih osvaja već dugi niz godina što na domaćim što na međunarodnim takmičenjima“, sa ponosom ističu u BK „Radnik“ Bijeljina.
 
                                   
(Semberija info)