ZAVRŠENA ZIMSKA LIGA U MALOM FUDBALU „BIJELjINA 2022“ :: Semberija INFO ::

 

ZAVRŠENA ZIMSKA LIGA U MALOM FUDBALU „BIJELjINA 2022“


Zimska liga u malom fudbalu „Bijeljina 2022“ završena je sinoć. Odigranim polufinalnim i finalnim utakmicama spuštena je zavjesa na 26. po redu tradicionalnu sportsku manifestaciju. Tokom prethodnih osam takmičarskih dana brojne ekipe su se takmičile za najbolji plasman. Takmičenje je održano po uzrasnim kategorijama za seniore, juniore, kadete, pionire i mlađe pionire kao i za klubove opštinske i područne lige.

U kategoriji pionira finale se igralo između OFK „Zenit“ i ekipe „Balonko dekoracija“ gdje su dječaci OFK „Zenit“ poraženi rezultatom 1:2. Finale u kadetskoj konkurenciji su igrale ekipe „Vanila BN“ i „Auto praonica Centar“. Ekipa „Auto praonica Centar“ je ostvarila ubjedljivu pobjedu od 0:7 dok su u kategoriji juniora u finalu snage odmjerile ekipe „Pilana Erić“ i „Mladost Bogutovo selo“. Ekipa iz Bogutovog sela izdominirala je na parketu sa 0:4.

​U dijelu Zimske lige koje je predviđeno za takmičenje klubova iz opštinske i područne lige sinoć su odigrane polufinalne utakmice između FK „Ljeskovac“ i OFK „Zenit“ (5:1) i FK „Drina“ Batar i FK „Sloga 94“ (1:4). U finalnoj utakmici između FK „Ljeskovac“ i FK „Sloga 94“ tokom regularnih 30 minuta ekipe su postigle po jedan pogodak tako da se pristupilo izvođenju penala. U ovom djelu utakmice sreća nije bila na strani fudbalera iz Ljeskovca tako da je u kategoriji klubova iz opštinske i područne lige ekipa FK „Sloga 94“ ukupnim rezultatom 1:3 osvojila Zimsku ligu 2022 i novčanu nagradu u iznosu 2.500 konvertibilnih maraka.

U najzanimljivijoj kategoriji, seniori su na zadovoljstvo brojne publike pokazali odličan fudbal. U polufinalnim mečevima sastali su se ekipe „Maxbet kladionice“ i „Kafe bar Peni“ (5:2) te ekipe „Sport vision“ i KMF „Beli anđeo“ (2:5). U finalu su se susreli „Maxbet kladionice“ i KMF „Beli anđeo“ gdje su fudbaleri ekipe „Maxbet kladionice“ odnijeli pobjedu (4:1) i osvojili ovogodišnje izdanje Zimske lige „Bijeljina 2022“.



Među gledaocima nalazio se i gradonačelnik Bijeljine, Ljubiša Petrović koji se pred finalnu utakmicu seniora obratio okupljenim ljubiteljima malog fudbala.

-Imajući u vidu da je ovogodišnja Zimska liga bila veoma uspješna, kako po pitanju broja učesnika i publike tako i po pitanju organizacije i sponzorstva, moramo već sada postaviti sebi zadatak da sljedeće godine budemo još bolji. Kao pokrovitelj Zimske lige, Gradska uprava će se potruditi da podrži što veći broj sportskih manifestacija. Drago nam je da se stalno poboljšava kvalitet Zimske lige. Nadamo se da će u budućnosti učešće u ligi uzeti i ekipe iz drugih lokalnih zajednica“, rekao je gradonačelnik Petrović. 

Nagradni fond ovogodišnje Zimske lige iznosio je 15.000 konvertibilnih maraka od čega je 10.000 nagradni fond za ekipe koje su se takmičile u seniorskoj kategoriji a 5.000 konvertibilnih maraka se podijelilo kao nagrade najboljima u mlađim kategorijama i ekipama koje dolaze iz područnih i opštinskih fudbalskih liga.