REALIZOVANA HUMANITARNA AKCIJA: URUČENO 50 PEČENICA :: Semberija INFO ::

 

REALIZOVANA HUMANITARNA AKCIJA: URUČENO 50 PEČENICA


Dugogodišnja aktivnost podjele poečenica socijalno ugrožemim sugrađanima, a koju uz maksimalnu podršku humanih ljudi, organizuju Centar za socijalni rad i Crveni krst, organizovana je i danas, 5. januara. Zahvaljujući društveno odgovornoj Kompaniji „Intergaj“, obezbijeđeno je 50 pečenica, od kojih je 30 uručeno štićenicima Centra za socijalni rad, a 20 članovima Garde „Panteri“. Ova Kompanija inače već dugi niz godina poklanja pečenice, sa ciljem da pomognu ugroženim građanima.

-Evo već 10 godina učestvujemo u ovoj humanoj aktivnosti i poklanjamo pečenice za sugrađane koji su u stanju socijalne potrebe. Ovo je naš doprinos da za praznike imaju bogatiju trpezu i ovom prilikom želim da svima poželim srećne predstojeće praznike“, rekao je menadžer Kompanije „Intergaj“ Nikola Kuridža. Zahvalnost Kompaniji „Intergaj“, koja već godinama poklanja 50 pečenica, izrazili su direktor Centra za sopcijalni rad Milorad Sofrenić i Perica Gligić, sekretar Crvenog krsta.

- Hvala „Intergaju“, jer dugo godina doniraju pečenice i uvijek se odazovu aktivnostima Centra i Crvenog krsta, kako bismo pomogli socijalno ugroženim građanima , posebno u vrijeme praznika“; rekao je Sofrenić i dodao da se, nažalost, broj korisnika socijalne pomoći povećava. On je podsjetio da su, zahvaljujući donatorima, pred novogodišnje praznike podijelili i oko 250 humanitarnih paketa. Sekretar Crvenog krsta Perica Gligić takođe je izrazio zahvalnost humanim ljudima i naglasio da su zahvaljujući „Intergaju“, „Spektar drinku“, Mlinu „Pavlović“ i Mlinu „Stojanović“, građani u stanju socijalne potrebe dobili pečenice, a prethodno i humanitarne pakete.

-Zadovoljstvo je realizovati ovu aktivnost i pomoći sugrađanima. Hvala donatorima koji su uvijek u nas. Moram da naglasim da ne postoji mala i velika pomoć. Svaka pomoć ugroženim sugrađanima je dobrodošla i ovoom prilikom pozivam sve ljude dobre volje da se uključe u aktivnosti Crvenog krsta i Centra za socijalni rad“, rekao je Gligić. Pečenica za Božić, danas je uručena i Mirjani Savić iz Bijeljine, koja sa suprugom i dvoje djece živi bez ikakvih primanja.

-Hvala dobrim ljudima što su nam omogućili da i mi imamo pečenicu za Božić“, rekla je Savićeva.